Ares del Maestrat, Bé d’Interés Cultural

comarquesnord.cat . Ares del Maestrat . dilluns, 23 d'abril de 2012 .
Etiquetes: , ,

El Consell ha acordat incoar l’expedient per a la declaració de Bé d’Interès Cultural (BIC), amb la categoria de Conjunt Històric, a favor de la vila d’Ares del Maestrat. El decret estableix, així mateix, , la normativa de protecció, delimitant-ho literalment i gràficament, individualitzant els béns d’interès cultural que existeixen dins del perímetre i assenyalant els béns immobles que són mereixedors de reconeixement com a Bé de Rellevància Local a l’efecte d’inscriure’ls en la secció segona de l’Inventari General del Patrimoni Cultural Valencià.

A partir d’ara qualsevol intervenció requerirà, abans de la concessió de la llicència municipal, si fóra preceptiva, i de l’inici en tot cas, l’autorització de la conselleria competent en matèria de cultura.

Totes les intervencions requeriran, per a l’autorització patrimonial, la definició precisa del seu abast, amb la documentació tècnica que per la seua especificitat els corresponga, i amb la ubicació parcel·lària i el suport fotogràfic que permeten constatar la situació de partida i la seua transcendència patrimonial.

Tota declaració suposa una sèrie de restriccions, però també, en principi un major suport de la administració per conservar alló que ens ha arribat fins nosaltres. En aquest sentit la declaració suposa també altra marca en la vessant turística del poble.

Més informació: | |