Culla presenta un innovador recorregut audiovisual pel seu casc històric

comarquesnord.cat . Culla . dilluns, 23 d'abril de 2012 .
Etiquetes:

L’Ajuntament de Culla ha instal·lat, als principals carrers del casc antic, un total de 16 faristols dotats amb codis QR amb informació sobre els monuments i llocs d’interès. Es tracta d’un innovador sistema mitjançant el qual els turistes podran veure, a peu de carrer, vídeos sobre els monuments i atractius culturals que visitin amb tan sol passar el seu smartphone pel codi.

“Aquesta pionera iniciativa servirà com a reclam turístic per a moltes persones, ja que suposa un excel·lent complement a l’oferta actual i permet conèixer nous detalls així com curiositats sobre la vasta història i cultura de la qual va ser capital de la Setena”, explica l’edil de Turisme, Victor Fabregat.

Monuments com el castell, el pelleric o l’antic hospital disposen ara de música, llum i color les 24 hores del dia, amb tan sol apropar el mòbil o tableta digital pel panell. Cadascun dels 16 panells que conformen aquesta nova guia audiovisual conviden al turista a endinsar-se en la Culla templaria, en les lluites viscudes en la fortalesa o en un dels vestigis culturals més importants de l’Alt Maestrat.

Fabregat també destaca que “aquesta aposta de l’Ajuntament brinda al visitant una experiència única en una nova forma d’aprendre i fer turisme. Les noves tecnologies ens brinden la possibilitat d’optimitzar recursos alhora que mostren tot el nostre patrimoni d’una forma molt més eficient, els petits pobles necessitem d’aquestes eines per promocionar el turisme, que és un important sustento de vida de molts veïns”.

Cal recordar que Culla ha estat declarada Conjunt Històric-Artístic i el seu casc antic ha estat rehabilitat conserva algunes restes de muralles, torres i portals ogivals en alguns carrers que transporten al visitant a l’època medieval.

. Codis QR

Els QRs són codi de barres bidimensional que permet ser llegits per les aplicacions dels smartphones o telèfons intel·ligents. És necessari tenir un telèfon intel·ligent que compte amb una càmera per convertir-ho en un lector de codis QR. Amb la qual cosa el visitant pugues amb el seu mòbil accedir a vídeos relacionats amb el punt d’interès en el qual es trobe.

Més informació: