El Gremi de Llauradors es reuneix amb la consellera per a convidar-la als actes del 53 Sexenni

comarquesnord.cat . València . dilluns, 23 d'abril de 2012 .
Etiquetes: , ,

Representants del Gremi de Llauradors del 53 Sexenni han mantingut una trobada este dilluns a València amb la consellera d’Agricultura, Ramaderia i Pesca, Maritina Hernández, per a explicar-li els detalls de les festes i convidar-la a les mateixes. Hernández es va mostrar molt “il·lusionada” per la invitació, ja que ha sentit parlar en nombroses ocasions del Sexenni però mai havia pogut assistir, per la qual cosa va acceptar i va confirmar la seua predisposició a pujar a Morella l’agost vinent.

L’expedició morellana, conformada per tres dels alets del col·lectiu que representa al sector primari, li va mostrar el programa del seu dia gran, que serà en aquesta ocasió el dimarts 21 d’agost. Els actes seran semblats a anteriors edicions, amb el Retaule de tots els dies. La novetat d’enguany que serà una degustació de productes de la terra per als agremiats, especialment amb menjar de la branca de la ramaderia.

Referent al tema alimentari, Hernández va assenyalar que “serà un punt excel·lent des del qual mostrar a tots els visitants que s’apropin a Morella durant aquestes festes la qualitat dels productes agroalimentaris de la comarca”.

La consellera va escoltar amb atenció les explicacions dels alets que li van traslladar la “il·lusió” amb la qual estan treballant des de fa mesos i el “esforç de tirar avant el Gremi en aquests temps que corren” assenyalava un dels representants, Diego Ibáñez.

Mitjançant un dossier, li van explicar amb atenció els components que protagonitzaran la jornada destacant la dansa dels Llauradors que es posarà a assajar a partir del pròxim 6 de maig en la Confraria, seu del Gremi, els passos que realitzarà en les festes. D’altra banda, van realitzar un recorregut històric pel Sexenni, preguntant la consellera per diferents dubtes sobre la particularitat d’aquesta celebració que es duu a terme de sis en sis anys.

Maritina Hernández va traslladar als membres del Gremi la “total col·laboració” de la Conselleria d’Agricultura per a la celebració del seu dia gran. S’espera que durant el Sexenni moltes personalitats es deixen veure per Morella. De moment, la consellera d’Agricultura serà una d’elles.

Més informació: | |