L’excursió de Sant Jordi de Pena-roja va anar enguany a la Serra Molinera

comarquesnord.cat . Pena-roja . dilluns, 23 d'abril de 2012 .
Etiquetes: ,

Com en cada festivitat de Sant Jordi, i des de l’any 1991, los veïns de Pena-roja van participar el passat 23 d’abril en la tradicional Excursió de Sant Jordi, una activitat que duu a terme l’Associació Cultural Tastavins. En esta última edició, los més de 80 veïns del poble que van eixir des de la plaça major de Pena-roja van anar fins a la punta de la Serra Molinera (1.024 metres d’altitud), des d’on se veuen algunes de les panoràmiques més impactants del Matarranya.

Los més de 80 participants van eixir de la plaça de l’església de Pena-roja a les nou i mitja del matí, i van fer un trajecte de 10,9 quilòmetres en unes tres hores. La ruta va passar per la Mare de Déu de Pena-roja, i creuat lo riu se va endinsar pel terme de Mont-roig. L’esmorzar es va fer al Mas de la Bassa, per després continuar la ruta fins a la Punta de la Serra Molinera, passant per la vora d’alguns masos com lo de Caldú o el de Cros.

Una vegada a dalt, i després d’un desnivell acumulat de 811 metres, los veïns de Pena-roja van arribar a la Punta de la Serra Molinera, on se va fer un dinar de convivència en lo que van participar els caminants i altres veïns que van pujar amb cotxe. Precisament, des d’allí dalt se veuen algunes de les panoràmiques més boniques del Matarranya, ja que es visualitzen tots los Ports de Beseit, les Masmut i el Cingle de Sant Jaume, Ràfels, Fórnols, Pena-roja, Mont-roig, i inclús Horta de Sant Joan i Queretes.

L’Associació Cultural Tastavins, organitzadora de l’excursió, se va mostrar satisfeta per l’elevada participació dels veïns del poble i també per l’ampli ventall d’edats que hi va integrar. Després de dinar, la junta de l’associació pena-rogina va repartir cafè i pastes entre tots los assistents. Després d’una intensa jornada a l’aire lliure, los veïns de Pena-roja van tornar al poble. Alguns dels assistents a la caminada van fer inclús lo camí de tornada a peu.

. Fotogaleria . Excursió a Pena-roja per Sant Jordi

Més informació: |