Morella considera prioritari que la Generalitat pague als ajuntaments

comarquesnord.cat . Morella . dimarts, 24 d'abril de 2012 .
Etiquetes: ,

El regidor d’hisenda de l’Ajuntament de Morella, Rhamsés Ripollés, considera que “la Generalitat hauria de prioritzar el pagament del que deu als ajuntaments, abans que publicar subvencions amb quantitats ridícules per a reduir la despesa corrent”. Estes declaracions arriben després que l’administració autonòmica continue sense fer front al pagament d’esta quantitat pendent amb el consistori morellà, que s’acosta als 1,4 milions d’euros, i de que haja publicat una subvenció de fins a 9000 euros per a reduir la despesa corrent dels ajuntaments de menys de 20.000 habitants.

Ripollés recorda que “la Generalitat té obligacions pendents des de l’any 2006 amb l’Ajuntament de Morella i això genera uns interessos molt elevats que suporta el municipi”. Només els interessos bancaris generats per este deute multipliquen per deu la quantitat que ara es posa a disposició dels ajuntaments. Per això, afirma que “la prioritat de Fabra hauria de ser amortitzar este deute i no fer demagògia de suport als ajuntaments amb subvencions ridícules, tant per la quantitat com pels dubtes que es plantegen en els terminis per a cobrar-la”.

A més, el també tinent d’alcalde recordava que el pressupost municipal és de 2,9 milions d’euros, per la qual cosa el deute de la Generalitat suposa el 50% del mateix. Per això, indicava que “l’administració autonòmica està asfixiant la gestió dels ajuntaments i afonant a milers de xicotetes i mitjanes empreses que estan inclús finançant-la, suportant els seus impagaments i fent front als interessos dels impagaments”. També assenyalava que la situació és tan “alarmant, que inclús la Federació de Municipis i Províncies ha exigit a la Generalitat que faça front a les seues obligacions”.

Més informació: |