La banda de Vilafranca o la de Vinaròs partipen al 35 Certamen Provincial

comarquesnord.cat . Castelló . dijous, 26 d'abril de 2012 .
Etiquetes: , , , , , ,

El diputat de Cultura, Héctor Folgado, i el president de la Federació de Societats Musicals a Castelló, Manuel Esbrí, han presentat aquest dijous el 35 Certamen Provincial de Bandes de Música, “la gran festa anual de la música castellonenca en la qual la Diputació torna a demostrar la seva condició de principal impulsor del talent musical de les nostres comarques”.

Un total de 13 societats musicals concursaran el dissabte 28 i el diumenge 29 d’abril en el Auditori de Castelló. La institució provincial aporta 78.815 euros per a la celebració d’aquesta gran cita de les agrupacions musicals de la província que se celebra en el Auditori de Castelló. Les bandes de música competeixen per seccions, en funció del nombre d’integrants: Primera (fins a 85 músics), Segona (fins a 65 músics), Tercera (fins a 45 músics) i Quarta (fins a 40 músics).

La implicació de la Diputació amb les bandes de música de la província és incondicional, com demostra el fet que, a aquesta subvenció calgui afegir 41.000 euros que la comissió de Cultura de la institució provincial repartirà entre aquelles bandes de música que han participat en les quatre últimes edicions del certamen, 31 agrupacions. A més, aquesta ajuda se sumeixi a la subvenció de 250.000 euros per a una nova edició de la “Escola d’educandos” i l’adquisició d’instruments musicals. Un programa que té com a beneficiaris a 70 societats musicals de tota la província.
El diputat de Cultura, Héctor Folgado, ha destacat “el suport constant i sostingut en el temps de la diputació provincial a aquest certamen. Un patrocini que seguirem mantenint en anys esdevenidors, apostant pels nostres pobles i els seus músics. Crec que les xifres del nostre suport econòmic ho diuen tot. Som la referència en patrocini musical a nivell provincial i ho anem a seguir sent”.

Més informació: | | | | | |