Morella tracta de convertir-se en una “slow city”, de les que només hi ha 8 a tota Espanya

comarquesnord.cat . Morella . dijous, 26 d'abril de 2012 .

El Moviment “Slow” proposa viure la vida d’una manera més pausada, quedant de vegades al marge de la rapidesa característica de les societats actuals. Este moviment basa els seus principis en disfrutar de les actuacions de cadascú, fetes amb consciència i de manera independent; viure cada moment sense estrés, aprofitant els minuts al màxim. El moviment “Slow” deriva en altres com és el cas del les “Slow cities”, o ciutats pausades. Es tracta d’indrets on es defensa un ritme de vida que permeta el manteniment de les tradicions, però sense renunciar als avenços tecnològics.

A Espanya hi ha un total de 8 ciutats “slow”, entre les quals es troben Rubielos de Mora, a Terol; o Bigastro, a Alacant. Morella tracta des de fa tres anys d’introduir-se a este món i aconseguir formar part del moviment. De fet, ja va presentar la candidatura per a ser ciutat “slow”. La ciutat compleix molts dels requisits que es demanen, tals com tindre menys de 50.000 habitants, disposar de plans de reciclatge, de mobilitat o d’accessibilitat. Però a pesar d’això, encara falta donar algun pas més. Amb la creació del Convivium, un grup de treball centrat en este tipus de filosofia, la meta està més a prop. Este està format per municipis del sud de Tarragona, el nord de Castelló i la província de Terol i porta per nom “El Tossal del Rei”.

Ser ciutat “Slow” donaria a Morella un atractiu turístic més, un complement a la seua oferta patrimonial i gastronòmica que podria atreure més visitants.

Este reconeixement seria un valor afegit més que en cap moment minvaria l’oferta turística de la ciutat de Morella.