Coneixem al Gremi de Professions, Indústria i Transport

comarquesnord.cat . Morella . divendres, 27 d'abril de 2012 .
Etiquetes:

Es tracta de l’últim gremi del Sexenni en fer la presentació oficial davant dels seus veïns. Ja els vam començar a conèixer durant la xerrada que van organitzar al voltant del Carro Triomfant, principal emblema d’este sector, però ara ja sabem com s’organitzen i treballen. La junta del Gremi de Professions, Indústria i Transport està formada per Julio Ortí, José Agustín Amela, Marta Garcia, Carlos Guarch i Teudo Segura. Cinc morellans que es reuneixen i treballen en representació de tres sectors de la població.

Com ha passat amb la resta de gremis, a este també falta més col·laboració. El nombre d’agremiats de moment és inferior al de fa sis anys i els alets demanen als morellans que, en la mesura de les seues possibilitats, participen.

Una festa que ompli tota una jornada de les sexennals. El gremi de Professions, Indústria i Transport organitzarà els actes des del matí amb la missa i el retaule fins la festa de per la nit.

Un dels principals atractius d’este gremi és, sens dubte, el Carro Triomfant. Este element sexennal es remunta a les festes de 1690 i va ser construït en homenatge a a Verge de Vallivana. Encara que al llarg de la història ha sofrit modificacions, en els darrers sexennis el conformen un grup de xiquets que representen, entre altres virtuts, la prudència, la fortalesa, la fidelitat, la fe, la caritat o l’esperança. A més, un dels menuts presideix l’estampa, com a portador de la bandera d’armes de la ciutat i monograma de Maria. Tots els components tenen ja nom i cognoms.

Encara falta molt de treball per fer, comenten des d’este gremi. Moltes reunions que mantindre per tal de perfilar una completa jornada al 53 Sexenni.

La intenció de la junta del gremi de Professions, Indústria i Transport és de seguir l’exemple dels llauradors i mantenir una reunió amb el Conseller d’Indústria, Enrique Verdeguer, per tal de convidar-lo a les festes sexennals.

. Vídeo . Coneixem al Gremi de Professions, Indústria i Transport

Més informació: