La música combativa i els ritmes de tabals i dolçaines tornen a Pena-roja

comarquesnord.cat . Matarranya . divendres, 27 d'abril de 2012 .
Etiquetes: , ,

Pena-roja acollirà este cap de setmana el festival més combatiu del Matarranya. Arribe la 12ena edició del Franja Rock, festival de música pel que passaran este cap de setmana Azero (rock de La Codonyera), Almas para el Diablo (folk-rock americà des de Terol), Kayo Malayo (ska-festa des del Vallès) i Kaso Zerrado (punk de Tarragona). Tot i això, la festa començarà esta mateixa nit, ja que l’espai del Saló Cultural acollirà el concert acústic i poètic ‘Poesia Crua’, al que s’afegiran la projecció del curtmetratge fet pels jóvens de Mont-roig ‘Medio Medium’ i un Karaoke Popular. També s’obrirà l’exposició ‘Somnis entre boires’, que recopila fotografies de grups de música alternatius.

Al marge del concert de dissabte i també de les activitats programades per al divendres, la nova edició del Franja Rock albergarà també la presentació del llibre-disc ‘Cultura Libre’, on van participar quatre bandes de música moderna del Matarranya, com són Los Draps (ja dissolts), Temps al Temps, Ya Babé i Txirigol (també dissolts). També hi haurà la presentació i taller de tast de cervesa artesana, així com la Trobada de Gaiters, que els últims anys ha portat grups del Matarranya, Ports, Baix Aragó i Terres de l’Ebre a ritme de tabals, gralles i dolçaines pels carrers de Pena-roja. Si les previsions meteorològiques no acompanyen, la cercavila quedarà limitada al pavelló municipal.

Esta serà la dotzena edició del FranjaRock, un festival que va nàixer l’any 2001 gràcies a les inquietuds culturals i músicals sorgides des de Pena-roja, i que dotze anys després es manté igual de viva. Aquell primer any, los matarranyencs Nothinkson i Los Draps (tots dos a la recàmera musical), així com los Azero de La Codonyera i els castellonencs Agraviats van ser els encarregats d’omplir una nit de música. Des de llavors, la festa, lo compromís i l’activitat cultural s’ha mantingut a la vila de Pena-roja, amb la celebració de concerts, activitats culturals i la incorporació posterior de la Trobada de Gaiters, sent Pena-roja un poble més de l’ampli circuit de trobades de música tradicional del territori.

Durant esta dotzena d’anys, pels escenaris del frontó i del Saló Cultural s’han passat infinitat de grups de música, entre ells Sva-ters, Malagana-Ska, Mallacán, Cesk Freixas, Kamarada Kalasnhikov, Gen, Prau, Metall i So, Xeik!, Commando Ramone, Pepet i Marieta o Aluminosis.

Més informació: | |