Lo Matarranya instal·larà nous contenidors per a la gestió d’olis vegetals i de roba

comarquesnord.cat . Matarranya . divendres, 27 d'abril de 2012 .
Etiquetes:

La Comarca del Matarranya posarà en marxa este mes de maig dos noves iniciatives per potenciar la gestió residual i afavorir en lo reciclatge. Lo Consell Comarcal instal·larà contenidors destinats, per una banda, a l’oli vegetal de consum domèstic, i per l’altra, a la roba, en tots los municipis del Matarranya. Als pobles més grans de la comarca, com són Calaceit i Vall-de-roures, n’hi haurà dos de cada tipus de rebuig.

La tècnica de Medi Ambient de la Comarca del Matarranya, Olga Ric, va explicar que “per als olis ja teníem contenidors, però existien problemes de vessament”. Ara s’han buscat nous sistemes per evitar vessaments innecessaris i efectes contaminants, i als nous contenidors s’hi podran “buidar olis”. Això sí. “S’hauran de dipositar amb ampolla tapada per evitar possibles vessaments”.

Pel que als contenidors de roba, des de Medi Ambient van concretar que fins ara “no en teníem, de contenidors. I és un gran avanç perquè al Matarranya es produeix molta roba i és una pena que acabi tota en los contenidors de matèria orgànica”. Des del Consell Comarcal van recordar que “des de la pròpia Comarca s’ha participat en campanyes de recollida de roba útil. Però tot allò que no és funcional, fins ara no es podia tirar enlloc”.

Segons van detallar des del Departament de Medi Ambient, en los contenidors d’oli que s’aniran repartint a principis del mes de maig, “s’hi podran tirar olis usats o que estiguin caducats, però únicament olis vegetals, sempre dintre d’una ampolla ben tancada”. I pel que fa als contenidors de roba, “s’hi podrà llençar roba de vestir, sabates, roba de llit, mantells, draps, llençols o qualsevol derivat”.

La campanya d’instal·lació dels nous contenidors d’olis vegetals i dels contenidors de roba començarà a inicis de maig, per la qual cosa la recollida d’este rebuig s’emprendrà a partir de meitats de maig. Des de la Comarca del Matarranya s’aconsella, per tant, que si hi ha alguns veïns que tenen roba a casa no aprofitable i per llençar, que s’esperin a qui estiguin disponibles los nous contenidors.

Més informació: