Vicent Aparici porta l’espeleologia cavernícola a Vilafranca


Etiquetes: ,

Vicent Aparici, biòleg i professor de l’Institut d’Ensenyament Secundari de Vilafranca oferia aquest dissabte un seguit d’atractives activitats que van comptar amb un bon nombre de persones interessades. La jornada començava de bon matí amb una eixida de camp a les Coves del Forcall, dins del terme municipal de Vilafranca, per tal d’analitzar la formació i evolució d’aquesta zona de coves. Aquest racó del terme de Vilafranca rep el nom de Coves del Forcall ja que en ell conflueixen tres afluents.

Per la vesprada, al Saló d’Actes de la Casa Social tenia lloc la conferència ‘Bioespeleologia.Vida a les fosques’ a càrrec del propi Vicent Aparici. Cal destacar que tant en una com en l’altra activitat ha col·laborat també el Centre Excursionista de Vilafranca. La bioespeleologia és la ciència que estudia la vida de molts animals a l’interior de les coves, sent aquesta la matèria que realment apasiona a Aparici.

Són incalculables la gran quantitat d’espècies que poden habitar en les profunditats de les coves. A tothom ens venen a la ment els ‘rats penats’, que en realitat son uns visitants esporàdics de les coves. Des d’insectes i animals quasi invisibles fins a espècies de ratolins i altres animals més grans estan adaptats a la vida a les fosques.

A l’eixida matinal van acudir un bon nombre de persones interessades en conèixer la formació i evolució de les Coves del Forcall. Per la vesprada, encara que no hi havia tanta gent, la presència de públic va ser molt acceptable. Vicent Aparici va explicar en tot detall les característiques dels animals que viuen a les coves i com és eixa vida a la foscor.

Més informació: |