La Unió Musical de Vilafranca obté un primer premi al certamen de bandes

comarquesnord.cat . Castelló . diumenge, 29 d'abril de 2012 .
Etiquetes: , , ,

La Unió Musical de Vilafranca aconseguia un Primer Premi a la 2ª Secció del Certamen Provincial de Bandes de Música que organitza la Diputació de Castelló, en la cita que tenia lloc el passat diumenge 29 d’Abril a l’Auditori i Palau de Congressos de la capital provincial.

La banda que dirigeix Pau Monfort quedaria a la segona posició del Certamen obtenint un Primer Premi, per darrere de l’Associació Instructivo Musical ‘La Esmeralda’ d’Almassora que es va fer amb el Primer Premi i Menció d’Honor, fet que la convertia en la guanyadora de la 2ª Secció i en la representant de la província de Castelló al Certamen Autònomic que tindrà lloc a Xest al mes d’Octubre. Les bandes de Borriol i Xert, que completaven les actuacions de la 2ª Secció es quedarien amb un Segon Premi.

L’Associació Instructivo Musical ‘La Esmeralda’ d’Almassora obtenia un total de 369,75 punts a la primera posició. La Unió Musical de Vilafranca quedaria amb 332,50 punts, la Unió Musical ‘Lira Borriolenca’ de Borriol, 307,50 i finalment la Unió Musical Xertolina de Xert amb 275,25 punts.

La Unió Musical de Vilafranca, amb un gran actuació, molt aplaudida pel nombrós públic que es donaria cita a l’Auditori i Palau de Congressos de Castelló, interpretaria en primer lloc el pas-doble ‘Castelló en Festes’ de Ramón Garcés Dualde. Com a obra obligada de la 2ª Secció ‘Beni-Hamez’ d’Eduard Nogueroles i finalment com a obra de lliure disposició ‘Redes’ del compositor mexicà Silvestre Revueltas, amb transcripció del Director de la Unió Musical de Vilafranca, Pau Monfort.

Aquest Certamen Provincial del 2012 ha estat la sisena vegada en la que la Unió Musical de Vilafranca participa a la 2ª Secció i en totes elles ha aconseguit fer-se amb el Primer Premi. L’èxit del 2012 s’uneix als de 2002, 2004, 2006, 2008 i 2010. A les edicions de 2006 i 2008 el Primer Premi s’acompanyava amb la Menció d’Honor i la posterior participació al Certamen de Xest. En aquesta oportunitat es considera un gran resultat i els integrants de la Unió Musical de Vilafranca es mostraven molt satisfets amb l’actuació a l’Auditori de Castelló.

Més informació: | | |