Exhibició de cavalls i gossos d’atura complementaran la Fira de Vall-de-roures

comarquesnord.cat . Vall-de-roures . dijous, 3 d'abril de 2012 .
Etiquetes: ,

Una vegada arrancada la pàgina del mes d’abril del calendari, la primera cita que trobem en la nostra agenda és la Fira Ramadera i Comercial de Vall-de-roures. La Fira de Maig, que arriba com tots els anys el primer cap de setmana del mes, i que s’ha consolidat com un punt de trobada imprescindible en el nostre territori. Gent vinguda del Matarranya, d’Alcanyís i del Baix Aragó, de Gandesa, Morella o Cantavella, que fan parada a Vall-de-roures motivats per fer unes compres, per veure bestiar o, senzillament, per re-trobar-se amb vells amics i coneguts.

Enguany, i al marge de l’espai comercial de dissabte i diumenge, l’Ajuntament de Vall-de-roures ha preparat tot un seguit d’activitats associades a l’entreteniment i al sector primari. En concret, aquestes activitats començaran lo mateix dijous 3 d’abril amb unes jornades dedicades al ‘Ternasco de Aragón’ i que organitza el mateix Consell Regulador del Ternasco a l’Aragó. Aquesta iniciativa comptarà amb una xerrada a partir de les cinc de la tarda titulada ‘Ternasco de Aragón cardiosaludable’ que es farà al IES Matarranya, i que es complementarà amb una posterior degustació.

A més, i ja de cara al diumenge, a la vora de la carpa de bestiar hi haurà tot un seguit d’activitats associades al sector ramader. En concret, i segon va explicar el regidor de Fires i Festes de Vall-de-roures, Enrique Segurana, “a les dotze del matí hi haurà una exhibició de gossos d’atura amb oques i ovelles. Enguany mos tornarà a vindre Fermín Ainzúa, que té una escola canina”. Precisament, i més de cara a la una, amb l’acte de distincions als ramaders, des de la Fira de Maig també es reconeixerà la labor i tasca de Fermín Ainzúa i la seua col·laboració amb Vall-de-roures.

Enguany, les distincions i reconeixements als ramaders vindrà complementat a més amb una degustació de vi i de pernil de Denominació d’Origen de Terol, activitat patrocinada per Grupo Arcoiris i per Aridos Curto. L’acte comptarà amb la presència del tallador professional d’Alcanyís Iván Martínez. De cara a la tarda, i si en la passada fira va ser la falconeria la protagonista, enguany s’ha preparat “una exhibició eqüestre a càrrec de la propietària i els alumnes del Establo de Crystal de Vall-de-roures”, va afegir Segurana. L’acte serà a partir de les quatre i mitja a la vora de la carpa ramadera.

Més de cara a la tarda, a partir de les set, també hi ha prevista una activitat dirigida als més menuts, com és l’espectacle de música, humor i màgia Chiriví, a càrrec de PAI (promotora d’acció infantil). Al marge, però, hi trobarem la Fira Comercial de Vall-de-roures. Enguany, i degut a les obres que s’estan fent a l’Avinguda Hispanitat entre la cruïlla i el Pont de Pedra, les paradetes eixiran des de la mateixa cruïlla i fins l’entrada del municipi direcció Fontdespatla. Les paradetes i estands també es complementaran pels paral·lels del carrer de la Creu i Hernández Heredia.

Segons va afegir el propi Segurana, “la Fira de Maig d’enguany s’ha preparat amb molta il·lusió i de mim”, i tot i que l’economia no passa pels millors moments, “farem tot el que estigui a les nostres mans perquè hi hagi paradetes, zona ramadera i activitats que complementin el cap de setmana”.

Més informació: |