Asun Velilla: “Tinc uns grans records i una vinculació molt emotiva amb el Matarranya”

comarquesnord.cat . Vall-de-roures . dissabte, 5 de maig .
Etiquetes: , ,

El 6 de maig, en el marc de la Fira de Maig, l’escriptora saragossana Asún Velilla va presentar a la Llibreria Serret de Valderrobres ‘Secretos del Matarraña’, el seu darrer treball literari. En esta obra, l’autora vol rendir un petit homenatge als seus orígens matarranyencs i a aquells paisatges i pobles en els que va passar part de la seua infantesa.

‘Secretos del Matarraña’ és un recull de 10 relats curts en el que l’escriptora s’ha endinsat en diferents tipus de gèneres literaris com la ciència ficció, l’esoterisme o la novel·la negra, entre d’altres. Si bé, aquestes històries s’emmarquen en els diferents pobles del Matarranya, que d’aquesta manera són escenaris reals on esdevenen les trames de ficció. “He escrit sobre diferents pobles com Vall-de-roures, Queretes, Mont-roig… He posat a cadascun una història i un gènere literari diferents, però tots sotmesos a l’inesborrable i meravellós paisatge de la Comarca del Matarranya”, va aclarir Velilla.

Tot i la mescla de gèneres que es troben a l’obra, l’autora va defensar que “sobretot el que es pot trobar és un realisme màgic que ho impregna tot, tal i com es diu al pròleg que he tingut la sort de que l’hagi escrit José Luis Corral”.

Aquest recull de relats va sorgir quan l’escriptora va pensar en fer una saga literària en record de la seua família d’orígens matarranyencs i dels molts records que ella mateixa té dels estius que va passar al territori durant la seua infantesa i joventut. “Jo de jove vaig passar molts estius a la vorera del Matarranya i també a les masies dels meus avis. Per això he volgut fer el llibre com un homenatge a la terra dels meus avantpassats i també a tots els records que tinc d’aquesta magnífica terra”, va apuntar Velilla que va afegir que és un treball “per a tots aquells que visquen al Matarranya o que el coneguen i vulguen recórrer este territori d’una manera màgica”.

Més informació: | |