El Govern aprova el Pla d’Ajust de l’Ajuntament de Morella, a l’haver-se certificat la sostenibilitat financera del consistori

comarquesnord.cat . Morella . diumenge, 6 de maig de 2012 .
Etiquetes:

El Govern ha emés un informe favorable del Pla d’Ajust que ha presentat l’Ajuntament de Morella, al certificar la sostenibilitat financera del consistori. El regidor d’hisenda del municipi, Rhamsés Ripollés, afirma que “el primer Pla d’Ajust el tindrien d’haver fet les comunitats autònomes, ja que si la Generalitat Valenciana pagara el que deu a l’Ajuntament de Morella, es pagarien a tots els proveïdors i no haguera fet falta que ens acollirem al pla”.

L’edil també assenyala que “els ajuntaments estem realitzant un gran esforç per a garantir el pagament als nostres proveïdors”. En este sentit indicava que “hi ha una excesiva burocratització tant per als tràmits que han de fer els ajuntaments com per als proveïdors i els terminis que marca el govern són sempre molt reduïts, la qual cosa requerix un gran esforç per part del nostre personal d’administració”.

Ripollés també recordava que “este pla impositiu del Govern no li eixirà gratis a les arques municipals, ja que haurem de fer front a uns interessos del 5%”. El tinent d’alcalde també assenyala que “els ajuntaments són l’últim eslavó de la cadena de les administracions i no pot ser que siguen els que acaben finançant a les administracions superiors”. La quantitat que va presentar el consistori i totes les empreses municipals ascendix a 1,5 milions d’euros, mentres que el deute que manté la Generalitat amb l’Ajuntament és de 1,4 milions.

Més informació: