Fins el dia 10 es pot apuntar per tal d’organitzar els menjars de la rogativa de Vallibona a Pena-roja


El proper 10 de maig es tancarà el termini per tal de fer les inscripcions per l’esmorzar i dinar de la rogativa de Vallibona a Pena-roja.

Totes aquelles persones inscrites poden replegar els tiquet “a l’Ajuntament de Vallibona (obert dimarts i dimecres en horari de 9.00 a 14.00 h.); el dia abans de la rogativa a l’ajuntament de Vallibona en horari de 20.00 h a 22.00 h; o el mateix dia de la rogativa a partir de les 6.45 h. a la plaça Sant Antoni de Vallibona”, segons apunten fonts de l’organització.

Recordem que “es tracta d’una tradició que es celebra cada set anys des del segle XIV, i per tant demanem que sigueu respectuosos amb tots els actes”. Explica la llegenda que al segle XIV, una pesta va deixar Vallibona sense jovenetes. El sacerdot Mossèn Pinyol va proposar a set jóvens, que amb uns pocs vells eren els únics ‘supervivents’, emprendre un camí a la recerca de parella per repoblar el poble. Els set jóvens van arribar exhausts a l’ermita de la Mare de Deu de la Font de Pena-roja, on el Mossèn de Pena-roja els va posar en contacte amb una dona, la tia Petronila, a qui la pesta li va deixar set nétes òrfenes: les set donzelles de Pena-roja. Aquestes set jóvens, aquestes donzelles, donen simbolisme als set anys que passen entre Rogativa i Rogativa.

Des dels Ajuntaments organitzadors “agraïm la vostra participació i esperem gaudir tots junts d’uns paisatges excepcionals i d’una tradició preciosa d’agermanament entre els dos pobles”.