L’Antiga Fàbrica Noguera de Beseit obre, de forma permanent, les seues portes

comarquesnord.cat . Beseit . diumenge, 06 de maig de 2012 .
Etiquetes: , ,

L’Antiga Fàbrica Noguera de Beseit va tornar a obrir les seues portes el passat dissabte dia 5 amb la inauguració de l’exposició de l’artista Esther Galdón. Després d’un temps en el que el futur de l’espai expositiu era incert, finalment l’Ajuntament de Beseit ha aconseguit finançament perquè l’Antiga Fàbrica Noguera torni a estar oberta al menys fins al pròxim mes de desembre.

Lo dissabte, l’Antiga Fàbrica Noguera de Beseit va tornar a obrir les seues portes amb la inauguració la exposició de collages ‘Murmuris’ d’Esther Galdón, que dóna inici a aquesta nova etapa de l’espai expositiu. D’aquesta manera, a partir d’este mes de maig, l’Antiga Fàbrica Noguera es mantindrà oberta durant los caps de setmana i els dies festius fins al pròxim mes de desembre, a excepció del mes d’agost en la que romandrà oberta tots los dies.

“Estarà oberta dissabte, diumenges i festius, en horari de matí i de tarde, a excepció dels diumenges que sol obrirà pel matí. A més, durant lo mes d’agost estarà oberta tots los dies”, va explicar Alberto Moragrega, alcalde de Beseit, que també va manifestar que “després de tots els problemes que hem tingut, pensàvem que no tindríem finançament per tornar a obrir. Però ara, gràcies a Javier Callizo, director general de Patrimoni Cultural, hem aconseguit una ajuda per a poder obrir”.

L’alcalde es va mostrar molt satisfet per la reapertura de l’espai expositiu i va defensar que “tindre una galeria d’art contemporani a al Matarranya, i també a la província és una cosa prou important. Hem d’estar tots agraïts”.

En la mostra que inaugura esta nova etapa de l’espai, Esther Galdon exposa diferents obres, la majoria realitzades en los dos darrers anys utilitzant tècnica mixta. “Són obres fetes en los últims anys. He utilitzat molt el collage i també alguns elements reciclats. Sóc molt multidisciplinar, m’agrade utilitzar de tot”, va explicar Galdon, que també va reconèixer que “la veritat és que són obres molt diferents d’allò que feia abans. Són totes noves”.

L’artista també va recalcar la influència que té el paisatge i la vida matarranyenca en el seu treball. “Quan pintava en la ciutat, també els colors eren diferents. Aquí tots els espais són més oberts, los verds ixen més, el paisatge és més bonic, i a més trobes més espais per poder desenvolupar la teua feina”, va defensar Galdon. Així mateix, l’artista també va voler convidar a tots els matarranyencs a que visitin l’Antiga Fàbrica Noguera, no només per la seua exposició, sinó també per “visitar un espai tan bonic com este”. Després d’aquesta exposició d’Esther Galdon, a partir de Sant Joan, l’espai acollirà una nova mostra de diferents artistes matarranyencs.

Més informació: | |