Vilafranca i La Iglesuela del Cid s’uneixen per Sant Miquel

comarquesnord.cat . Vilafranca . diumenge, 6 de maig de 2012 .
Etiquetes: , ,

Aquest diumenge, Vilafranca celebrava la segona de les rogatives del 2012 al seu terme municipal amb la visita a l’ermita de Sant Miquel a la Pobla del Bellestar. Habitualment es realitzen dues visites anuals a aquest ermitori, la del primer diumenge de Maig i la del darrer de Setembre per honorar al Sant Arcàngel.

La rogativa a Sant Miquel sempre sol ser de les que més gent reuneix, ja que fins al llogaret es desplaça molta gent de Vilafranca i de La Iglesuela del Cid, municipi aquest que es troba a 3 kilòmetres de la Pobla. Gents d’altres poblacions visitarien també a Sant Miquel en aquest diumenge de Maig amb amenaça de pluja. De fet, durant la missa va ploure lleugerament en aquest indret on s’uneixen les terres de la província de Castelló amb les d’Aragó. A les 10 del matí eixia un grup de persones des de la Plaça d’en Blasc per fer a peu el recorregut de quasi 7 kilòmetres entre Vilafranca i la Pobla del Bellestar.

La celebració no va poder ser oficiada per José Aparici, donada la gran quantitat de compromissos per rogatives que tenim aquestos caps de setmana. El mossèn de la parròquia vilafranquina va haver d’estar a Santa Elena d’Ares, mentre que un altre capellà de la Diòcesi de Sogorb-Castelló oficiaria la missa a Sant Miquel. Les dues celebracions tenien lloc a la mateixa hora.

La Majoralia de Sant Miquel 2012 està formada per un grup de voluntàries que es van encarregar de la neteja del Llosar els anys que no es va comptar amb majoralia. Elles s’encarreguen de que tot estiga en condicions a l’ermitoria de la Pobla del Bellestar per a les dues celebracions de l’any. A la Pobla del Bellestar és tradició deixar l’ermita oberta durant tota la jornada de celebració de Sant Miquel ja que en aquesta pedania del terme de Vilafranca viuen vàries families. Les ‘majorales’ continuarien la celebració amb un dinar.

Després de la celebració, al carrer lateral que dona a la placeta de la Pobla del Bellestar tenia lloc el repartiment del panet de Sant Miquel entre tots els assistents. Amb ell es posava el punt i final a una de les rogatives més boniques i amb més tradició de les que es celebren a Vilafranca. El cicle continuarà el proper dissabte 12 de Maig amb la visita al peiró de Sant Isidre, situat junt a la carretera CV-15 i molt a prop del mas de Capdestany.

. Vilafranca celebra Sant Miquel a La Pobla del Bellestar

Més informació: | |