Morella tornarà a dedicar el 0,7% del pressupost a la cooperació amb el Tercer Món


Etiquetes:

L’Ajuntament de Morella tornarà a destinar el 0,7% del pressupost municipal a distints projectes de cooperació amb el Tercer Món. En esta ocasió, la quantia serà de 12.500 euros, a repartir entre les distintes ONG que complisquen les bases que es publicaran en els pròxims mesos. A més, el Consell de la Solidaritat ha programat totes les activitats de les seues jornades anuals, que començaran el proper divendres.

La regidora de benestar social, Malú Blasco, destaca que “a pesar de la crisi, Morella torna a demostrar la seua solidaritat i destina el 0,7% del pressupost a les ajudes al Tercer Món”. A més, afegeix que “encara que ací tenim crisi, és molt més gran la que patixen els països als què es destinen estes ajudes”.

La quantitat és inferior a la de les últimes convocatòries, a causa del descens d’ingressos i el menor pressupost municipal. No obstant, sí que es manté el percentatge del 0,7%. Blasco explica que “es podria contribuir al desenvolupament del Tercer Món, si tots aportàrem este percentatge”.

Gràcies als fons del consistori, en els últims anys s’han dut a terme projectes que han millorat les infraestructures, les prioritats socials, les necessitats bàsiques, s’ha fomentat la preservació del medi ambient i s’ha contribuït a la reducció de la injustícia social, en distints països d’África i Sud-amèrica. Les organitzacions que pretenen accedir a estes ajudes, han de comprometre’s a realitzar un esforç per donar-se a conéixer, a augmentar l’oferta lúdica de la localitat i realitzar campanyes de sensibilització.

. Jornades de la Solidaritat
Precisament, algunes d’estes activitats tindran lloc al llarg de les Jornades de la Solidaritat. Estes començaran el proper divendres i es desenvoluparan fins al dia 20 de maig. La principal novetat d’esta edició és que els alumnes del Col·legi Mare de Déu de Vallivana també participaran i viuran les jornades amb l’organització de distintes activitats, com projecció de pel·lícules, exposicions o treballs sobre cooperació i educació per al desenvolupament. A més, per al públic general, s’ha programat la projecció de pel·lícules, documentals, xarrades, recollida de roba o paradetes solidàries.

Més informació: