‘El Bosc’, una pel·lícula basada en la història d’una família matarranyenca

comarquesnord.cat . Matarranya . dimarts, 8 de maig de 2012 .
Etiquetes:

Basada en un relat d’Albert Sánchez Piñol (autor del bestseller ‘La Pell Freda’) i inclòs en el llibre ‘Les edats d’or’ (2001), ‘El Bosc’ explica la història d’una família del Matarranya que amaga un secret ancestral. Prop de la masia on viuen, apareixen unes misterioses llums, un fulgor sobrenatural que es fa visible dos nits a l’any, entre la mala herba d’un estrany bosc. Segons la tradició familiar, les llums són una porta a un altre món, d’on ningú torna al creuar i amaguen la seua existència als habitants del poble més pròxim.

‘El Bosc’ és un projecte del director Óscar Aibar (Barcelona, 1967), que anteriorment ha dirigit els llargmetratges ‘Atolladero’ (1996), pel·lícula absolutament pionera en el nou cinema fantàstic català i considerada una cinta de culte per especialistes de tot el món. També ha encapçalat ‘Platillos Volantes’ (2004), referent per a crítics i autors (entre els que destaca per la seua proximitat Nacho Vigalondo i el seu Extraterrestre). També està ‘La máquina de bailar’ (2006), ‘Rumors’ (telefilm, 2007), i la més recent ‘El Gran Vázquez’ (2010), que va participar a la secció oficial del Festival Internacional de San Sebastián i que va obtindre el Premi al Millor Guió al Festival Internacional de Montecarlo.

Tom Sizemore, que protagonitzarà el milicià Pickett en ‘El Bosc’, ha treballat en films com ‘Salvar al soldado Ryan’, ‘Pearl Harbor’, ‘Black Hawk derribado’, ‘Heat’, ‘Enemigo Público’ i diversos títols dirigits per Kathryn Bigelow, com ‘Días Extraños’ o ‘Le llamaban Bodhy’, entre d’altres. ‘El Bosc’ està produïda per Fausto Produccions i TV3 i compta amb la participació de TVE i la col·laboració de l’ICEC. El rodatge es farà durant sis setmanes a una masia a prop de Vila-Rodona i Arnes (Tarragona).

Més informació: