Aragó creu que la viabilitat de les carreres universitàries no pot dependre només del nombre d’alumnes

comarquesnord.cat . Saragossa . dimecres, 9 de maig de 2012 .
Etiquetes: , , ,

Lo Govern d’Aragó i la Universitat de Saragossa se van reunir ahir en el marc de Comissió Mixta per analitzar, entre altres coses, l’aplicació de les mesures de racionalització de la despesa pública en l’àmbit universitari. Damunt de la taula va aparèixer la proposta sorgida des de Madrid i que no és altra que la possibilitat d’eliminar les carreres universitàris menys demandades fixant un nombre mínim d’alumnes.

En este context, la consellera d’Educació, Universitat, Cultura i Esport del Govern d’Aragó, Dolores Serrat, va defensar que la viabilitat d’una titulació no pot dependre exclusivament d’un nombre mínim d’alumnes, sinó que cal tindre en compte també la dispersió territorial o la tradició formativa de la universitat. De la mateixa manera, Serrat va garantir a més la continuïtat dels campus perifèrics, com ara el de Terol.

A més, la consellera d’Universitat va plantejar en la Comissió Mixta la necessitat d’aclarir algunes qüestions relatives al reial decret llei aprovat pel Govern central. En aquest sentit, lo Govern d’Aragó proposarà al Ministeri la conveniència de fixar un criteri homogeni perquè totes les universitats sàpiguen quins paràmetres de calcular el cost estimat de les seues titulacions que servirà per decidir si s’han de veure els preus públics o no.

Així mateix, Serrat va explicar que actualment els alumnes de la Universitat de Saragossa ja paguen més del 15% del cost per crèdit i entorn al 12% si es té en compte el cost total de la titulació.

El Govern d’Aragó plantejarà esta qüestió durant la comissió subdelegada de la Conferència de Política General Universitària que mantindrà el Ministeri amb les comunitats autònomes la setmana pròxima. En aquesta trobada Aragó demanarà una moratòria en l’aplicació de les mesures que afecten el professorat i la distinció en les hores lectives entre personal docent i investigador.

Més informació: | | |