Beseit fa un balanç positiu de la regulació del Parrissal

comarquesnord.cat . Beseit . dimecres, 9 de maig de 2012 .
Etiquetes:

Un mes després que l’aplicació de l’ordenança per regular l’accés al Parrisal entrés en vigor, l’Ajuntament de Beseit fa un balanç positiu de l’aplicació de la normativa. “Fem un balanç positiu perquè tots los veïns i visitants han acceptat amb normalitat la regulació. A més hem aconseguit que l’accés en cotxe sigui molt més fluid a la zona durant els dies de més afluència, que era el nostre principal objectiu”, va explicar Alberto Moragrega, alcalde de Beseit. Cal recordar que la nova ordenança estableix una quota per l’accés de vehicles de motor a la zona i que “en cap cas volem cobrar per l’accés de les persones”, va defensar Moragrega.

Des de l’Ajuntament també es va destacar que durant la Setmana Santa van passar més de 2.500 visitants pel Parrisal i que el punt de control va funcionar a la perfecció. “Quan a l’aparcament de dalt hi havia un centenar de vehicles, des del punt de control es feia aparcar als visitants a la zona baixa i des d’allà podien continuar a peu”, va afirmar l’alcalde, qui també va voler destacar que “el punt de control també mos està servint per donar informació als visitants sobre Beseit i sobre quins altres municipis i monuments poden visitar al Matarranya”.

Després del bon balanç del funcionament de la regulació durant el mes d’abril, la normativa seguirà vigent fins al mes de desembre quan es realitzarà una nova anàlisi. “Com tots ho han acceptat bé i està funcionant, mantindrem l’ordenança fins al pont de la Constitució, tal com es va aprovar” en el seu dia, va afirmar Moragrega.

Finalment, l’alcalde de Beseit també va destacar que durant este mes de maig es senyalitzarà la zona del Parrissal “indicant les espècies botàniques i també la informació referent a les mines de carbó”, i està previst que durant el mes de juliol i agost s’apliqui una normativa similar per als vehicles que accedeixin a la zona de ‘les Peixqueres’.

Més informació: