El PP vota en contra de les esmenes presentades per Ximo Puig per a impulsar el Parador de Turisme de Morella

comarquesnord.cat . Madrid . dimecres, 9 de maig de 2012 .
Etiquetes: , , , ,

Els diputats del PP han votat en contra de les esmenes presentades per Ximo Puig, diputat per Castelló i alcalde de Morella, que pretenien augmentar les inversions “més baixes i més injustes per a Castelló de la democràcia”. D’aquesta forma, el PP s’ha oposat a incloure al pressupost del Govern una partida per a impulsar el Parador de Morella.

El debat s’està produint en la Comissió de Pressupostos del Congrés, i de moment el PP ja ha rebutjat totes les propostes plantejades en matèria d’Interior, així com de Turisme, Indústria i Comerç. La també diputada per Castelló Susana Ros ha recordat que tant ella com el propi Puig i el senador Enrique Navarro, van manar un escrit als seus homòlegs del PP demanant-los que recolzessin les esmenes socialistes per augmentar les inversions “més baixes i més injustes per a Castelló de la democràcia”. A banda del Parador de Morella, també demanaven fer la caserna de la Guàrdia Civil d’Onda i ajudes per al taulellet.

Ros ha lamentat l’actitud del PP ja que “d’una banda diu que defensa a Castelló, però s’ha demostrat que estan més interessats a callar davant els abusos de Rajoy, que a la seva província”. Cal recordar que el primer pressupost del Govern de Mariano Rajoy per a Castelló contempla inversions per valor de 127 milions d’euros, la qual cosa suposa un 40% menys que les de l’últim pressupost del Govern de Zapatero. Per contra, altres comunitats com Galícia han vist augmentar les inversions un 10% respecte a l’any anterior, la qual cosa, segons Ros, “posa de manifest que Rajoy no ha tingut en compte de la mateixa manera a tots els territoris a l’hora d’aplicar les retallades i, la qual cosa és pitjor, els ha pogut dur a terme amb el beneplàcit dels diputats del PP de Castelló, que han renunciat a presentar esmenes”, va apuntar Ros. El Parador de Muxía, com ja va informar comarquesnord.cat, sí es farà, a pesar d’estar més retrassat que el de Morella.

La inversió mitjana per habitant a Espanya és de 276 euros, mentre que Castelló s’ha hagut de conformar amb 210. Després del debat en comissió, les esmenes hauran de tractar-se de nou en el ple del Congrés, dins de dues setmanes.

. El diputat del PP Manuel Cervera diu que sí
Tot i així, el diputat nacional del PP per Castelló, Manuel Cervera, diu que sí que es farà el Parador de Morella, ja que “el de Morella ja està en marxa” i que “la paralització es centra en projectes nous”. Cervera apunta a que “es curiòs que ara es presenten esmenes quan durant vuit anys no han fet absolutament res” i que “el Partit Socialista no ha sigut capaç de posar una pedra” durant els anys en que han estat al govern.

Més informació: | | | |