Moliner aposta per aportar valor als productes de l’interior per consolidar la població

comarquesnord.cat . Castelló . dijous, 10 de maig de 2012 .
Etiquetes: , ,

El president de la Diputació Provincial de Castelló, Javier Moliner, ha dirigit una reunió de treball encaminat a la celebració d’un congrés internacional que puge aportar solucions i generar oportunitats als territoris rurals. Al costat del president provincial s’han reunit la Directora General d’empreses Agroalimentàries i Desenvolupament del Medi ambient, Marta Valsangiacomo, el president de la Xarxa Valenciana de Desenvolupament Rural (FEVADER), Guillermo Moratal, i els presidents dels Grups d’Acció Local, màxims responsables del desenvolupament rural de la Comunitat Valenciana, entre els quals es troba el diputat Domingo Giner.

El Congrés Internacional “Cap a la Cohesió dels Territoris Rurals” se celebrarà en el Auditori de Castelló els propers 29 i 30 de maig i comptarà amb la presència de prop de 200 participants i experts procedents d’Espanya i diversos països d’Europa. Javier Moliner ha assegurat que “hem de generar major valor als productes de qualitat que tenim per poder consolidar el nostre territori rural i, sobretot, la seva població”.

Aquesta trobada, es desenvolupa amb l’objectiu d’establir un fòrum de debat sobre la situació del mitjà rural espanyol i el seu projecte de futur, i va a permetre la cerca de noves oportunitats de creixement econòmic gràcies a l’intercanvi de coneixements amb experts en l’entorn rural de tota Europa. També per analitzar en profunditat els Reglaments de Fons Estructurals i del Reglament FEADER en el context del Marc Estratègic Comú, i els arguments que es generin en les diferents instàncies europees i nacionals perquè els municipis de l’interior li puguin treure el màxim rendiment de cara al futur.

El president de la Diputació ha explicat en la reunió que vol que aquest congrés serveixi d’oportunitat “per consolidar la població a través de l’estabilitat del teixit productiu i orientar l’estratègia dels territoris rurals en la línia de generar més valor amb les oportunitats que els puguem facilitar”. “Desgraciadament no hi ha diners per tot el que ens agradaria i això ens exigeix la responsabilitat de ser extremadament cauts i eficaços a l’hora de triar la destinació de les inversions. Però també exigeix que els municipis deixen de veure’s com a rivals dels seus veïns. Algunes vegades es treballa contra uns altres i hem de fer-ho sempre juntament amb uns altres”, ha insistit.

Moliner ha recolzat aquesta iniciativa des del principi, ja que la província de Castelló compta amb més de 110 municipis de menys de 5.000 habitants, la qual cosa fa que totes els projectes entorn del desenvolupament rural siguin de gran importància. He apostat des del primer moment per fer dels nuclis rurals de Castelló, una oportunitat de creixement econòmica i d’ocupació. “Quan parlem de cohesió territorial, parlem de de persones de consolidar població. Si no treballem en aquesta línia, l’interior corre el risc de desintegració poblacional”, ha advertit.

Més informació: | |