Morella presenta les Jornades de la Solidaritat 2012

comarquesnord.cat . Morella . divendres, 11 de maig de 2012 .
Etiquetes: ,

La regidora de benestar social, Malú Blasco, i la professora del col·legi Mare de Déu de Vallivana, Isabel Bernat, han presentat a l’Ajuntament de Morella les Jornades de la Solidaritat 2012. Es tracta d’una setmana dedicada a la conscienciació amb la situació que es viu en països subdesenvolupats. Per a tal efecte s’han programat conferències, paradetes solidàries, recollides de roba o projeccions de documentals i pel·lícules. La principal novetat respecte a anys anteriors és que els alumnes del centre educatiu de primària participaran en les mateixes a l’haver organitzat distintes activitats.

Blasco destaca que “hem de solidaritzar-nos amb les persones que menys tenen i fomentar la conscienciació i sensibilització sobre la situació que es viu en alguns d’eixos països subdesenvolupats”. Per això, considera que “almenys una setmana a l’any, hem de reivindicar les ajudes cap a a estos països, ja que encara que ací tenim crisi, la d’eixos països és molt més important”. La regidora també assenyala que “és molt important que els professors i alumnes del col·legi col·laboren en les jornades, perquè la sensibilització des de la infància és fonamental per a poder contribuir a millorar la qualitat de vida d’alguns dels habitants dels països subdesenvolupats”. Els menuts podran gaudir amb activitats com el treball del conte “Chavela”, la projecció d’una pel·lícula o l’organització d’una exposició.

Les Jornades de la Solidaritat 2012 començaran divendres amb la projecció del documental “La Marxa” i una xarrada-col·loqui amb Carlos Sangüesa. El diumenge, la ONG Delwende muntarà la seua tradicional parada solidària en el carrer Blasc d’Alagó i, a la vesprada, s’ha programat la pel·lícula “Katmandu”, al Teatre Municipal. El dimarts 15 de maig serà la Creu Roja la que realitze una xarrada sobre cooperació internacional i durant la setmana que ve, Assemblea de Cooperació per la Paz també emetrà el documental “Somiadores” per nord · la televisió comarcal. Des del dia 14 al 18, també es realitzarà l’habitual recollida de roba.

Més informació: |