Uns 300 músics participaran en una nova Trobada de Dolçainers, grallers i geganters de Massalió

comarquesnord.cat . Massalió . divendres, 11 de maig de 2012 .
Etiquetes: ,

Lo pròxim dissabte dia 12 de maig, Massalió acollirà la IX edició de la Trobada de Dolçainers, Grallers i Geganters que, poc a poc ,s’ha convertit en una de les més nombroses trobades de músics que se celebren a la comunitat aragonesa. Enguany, la activitat torna al seu format habitual, després de conviure amb la fira Cerç durant els últims quatre anys. Tot i això, i al llarg del matí també es faran diferents activitats. Per la nit, la música en directe anirà de la mà d’Oreig, Interlude, Mallacan i Omeveigues.

Per novè any consecutiu, los carrers de Massalió s’ompliran de música tradicional en la celebració de la IX Trobada de Dolçainers, Grallers i Geganters. En aquesta edició, i com a novetat, les activitats començaran a primera hora del matí amb la realització de diferents tallers de manualitats per als més menuts i amb lo disseny d’una gimcana coordinada pels membres dels grups de dolçainers i a la que a dia d’avui estan inscrites unes 40 persones que posteriorment gaudiran d’un dinar de convivència.

Per la tarde, com ja és habitual, tots els grups participants en la cita es reuniran a la zona de la cooperativa del préssec per fer la ‘Plantà’ dels gegants i iniciar des d’este punt l’esperada cercavila pels carrers de la localitat en el que com ja és habitual no faltarà la sangria per a tots los participants. El recorregut portarà a tots els grups fins a la plaça major del municipi, on com en anteriors edicions cadascuna de les agrupacions participants interpretarà una o dos peces davant el públic present. En aquest sentit, cal destacar que segons l’organització, en aquesta IX Trobada participaran al voltant de 300 músics o geganters de 16 agrupacions diferents vingudes des de Catalunya, Aragó i País Valencià. Una participació que fa que aquesta cita sigue la més gran, o una de les més grans, que es celebren en aquest àmbit dins d’Aragó.

Al finalitzar les actuacions, els assistents es reuniran per a participar en un gran sopar de convivència que donarà pas al concert nocturn que es celebrarà al saló municipal. En aquesta ocasió la música en directe la posaran els grups Oreig, Interlude, Mallacan i els matarranyencs Omeveigues. Finalment, l’organització ha volgut destacar que tots els actes son gratuïts, inclòs el concert nocturn, i per a aquells que no vulguin conduir una vegada acabada la cita musical, s’ha habilitat una zona d’acampada lliure amb aigua corrent i serveis.

Més informació: |