Morella viu la seua setmana més solidària

comarquesnord.cat . Morella . diumenge, 13 de maig de 2012 .
Etiquetes:

Morella viu la seua setmana més solidària de tot l’any. Uns dies en els què s’organitzen distintes activitats que ens recorden que hem de continuar mirant cap aquells llocs en què les persones tenen menys recursos. Este cap de setmana han arrancat les Jornades de la Solidaritat 2012, amb xarrades-col·loqui, cinema o parades solidàries. Els actes continuaran fins al dia 20 amb emissions de documentals, recollides de roba o conferències.

La principal novetat d’estes jornades és que els professors i alumnes del col·legi Mare de Déu de Vallivana s’han sumat a la conscienciació solidària amb l’organització de distints tallers i activitats. La regidora de benestar social, Malú Blasco, destaca que “hem de solidaritzar-nos amb les persones que menys tenen i fomentar la sensibilització sobre la situació que es viu en alguns d’eixos països subdesenvolupats”. Per això, considera que “almenys una setmana a l’any, hem de reivindicar les ajudes cap a a estos països, ja que encara que ací tenim crisi, la d’eixos països és molt més important”.

El divendres van arrancar les jornades amb la projecció del documental “La Marxa” i el posterior col·loqui amb Carlos Sangüesa. Durant la jornada d’avui, la ONG Delwende ha muntat la seua tradicional parada solidària al carrer Blasc d’Alagó. Éste és un acte més que està fent dins de la campanya “Sexenni Solidari”. Durant la vesprada, la pel·lícula setmanal que es projecta en el cinema de Morella serà “Katmandú”, d’Iciar Bollaín, que també tracta temes solidaris relacionats amb la cooperació en l’educació en la zona de Nepal. Demà començarà la recollida de roba i el dimarts, Creu Roja oferirà una conferència. En estes jornades també participa Assemblea de Cooperació Per la Pau, que emetrà un documental durant estos dies per la televisió local i, altres organitzacions que també organitzaran activitats al llarg de l’any.

Més informació: