El documental que mostrarà la volta al món a cavall roda noves imatges a Morella

comarquesnord.cat . Morella . dilluns, 14 de maig .
Etiquetes: ,

És l’aventura de les seues vides i Morella una de les destinacions que més els ha impressionat. Rubén Gama i Manu Reyes van iniciar fa uns mesos el projecte ambiciós ‘Centauros. Horitzons a cavall’. Un treball documental que serà de rècord Guiness, perquè es proposen donar la volta al món a cavall. De moment, han complit amb el primer objectiu que era creuar a lloms de Padan i Viento els més de 1200 quilòmetres que separen Múrcia i França. Va coincidir aquest primer tram amb mesos molt complicats pel fred, però poden explicar que ho van aconseguir.

A més del repte personal, està la realització d’un documental audiovisual que emetrà una televisió nacional. Al març van estar per la zona, travessant la província de sud a nord, passant per Castellfort i arribant a Morella. “Va ser un dels moments més bells i forts d’imatge, felicitat i força que he viscut mai” destacava el periodista Manu Reyes, que no havia muntat a cavall anteriorment. Al costat d’ell viatja el genet Rubén Gama, artífex de l’expedició. “Ens proposem donar la volta a la circumferència de la Terra en quatre anys en diferents etapes i donar forma a un documental perquè la combinació càmera i cavall és brutal”.

La primera part del viatge ja l’han realitzada i la planificació és continuar des de França fins a Rússia. “Ho fem amb calma, a la velocitat del cavall, defensant un estil de vida sostenible perquè mengem, caminem, dormim i viatgem amb els dos cavalls” assenyalava Gama. El diumenge van tornar a Morella per a realitzar noves gravacions. “En els punts que tenim més interès fem noves preses i amb més calma per a ultimar els detalls del documental” indicava el genet.

El treball televisiu s’emetrà en forma d’uns 13 a 15 capítols a finals de l’estiu o principis de la tardor. El viatge el financen ells gràcies a una productora que van crear per a l’ocasió. “Esta forma de donar la volta al món és dura, però molt econòmica” argumentava Reyes.

En la seua tornada a la capital dels Ports, van comptar de nou amb la col·laboració de l’Associació ‘Morella a Cavall’ que els van ajudar en tot el necessari. El dilluns van dedicar la jornada a conèixer més a fons la ciutat acompanyats de l’historiador Carlos Sangüesa i deixant als cavalls descansant en la plaça de bous, on ja es van allotjar al març. Per als dos aventurers, el seu pas per la localitat serà per a recordar, ja que apuntaven que és “d’ensomni”. Manu Reyes s’encarrega de relatar el dia a dia en un blog que fa les tasques de quadern de bitàcora.

L’entrada a Morella la descriu així: “el seus adoquins sonaven baix els cascs, dubto de que hi hagi banda sonora que desperti més sentiments en este animal racional que és l’humà que el soroll tan increïble, i dic bé, increïble binomi, mentre el poble ens rebia en son de pau”. Continua la recerca de l’horitzó per a estos centaures del segle XXI.

Més informació: |