Experts internacionals proposaran mesures per generar oportunitats a l’interior de la mà de la Diputació

comarquesnord.cat . Castelló . dimarts, 15 de maig de 2012 .
Etiquetes: , ,

La Diputació de Castelló, en col·laboració de la Xarxa Valenciana i Estatal de Desenvolupament Rural, ha anunciat el programa del Congrés Internacional ‘Cap a la Cohesió dels Territoris Rurals’, en el qual es donaran cita renombrats experts internacionals en matèria de desenvolupament rural els propers dies 29 i 30 de març en a l’Auditori de Castelló. La prioritat serà la proposta de mesures per dinamitzar l’economia dels territoris rurals.

En aquest esdeveniment més de 30 especialistes en el sector abordaran aquelles qüestions que, a dia d’avui, afecten els nostres territoris com la diversificació de l’economia rural des de la perspectiva dels programes europeus LEADER, la futura Política Forestal i la defensa de de els sistemes agroforestales com a elements dinamitzadors dels territoris o les iniciatives innovadores com a motors generadors d’ocupació.

Així doncs, l’objectiu d’aquest fòrum d’intercanvi de coneixement i experiències passa per fomentar, a través de les instàncies europees, la creació de riquesa així com noves oportunitats de desenvolupament al món rural. “Castelló creu a l’interior de la província i creu en el potencial que els seus pobles tenen per generar-li valor conjunt del territori, és la millor garantia perquè les properes generacions puguin seguir gaudint d’una província cohesionada”, ha explicat el president de la Diputació, Javier Moliner.

Entre el nodrit panell d’experts que intervindran al congrés, en el qual s’espera a més de 200 inscrits, cal destacar a Efthimios Bokias, adjunt al Cap d’Unitat de la Direcció general d’Agricultura i Desenvolupament Rural de la Unió Europea; Alfons Hausen, Director General de Desenvolupament Rural d’Alemanya; o Patrice Collignon, Director de l’Associació Internacional Ruralité- Environnemnt – Dévelopment, entre molts uns altres.

Així mateix, també cobra especial interès la ponència d’Iñigo Urresti, Director General d’empresa i Indústria de la Comissió Europea, qui defensarà la necessitat d’internacionalització de les empreses rurals i, d’altra banda, la de Gerard Peltre, President de l’Associació Internacional XARXA, qui exposarà iniciatives innovadores per crear ocupació en l’àmbit del Desenvolupament Local.

D’altra banda, en la mateixa línia que persegueix aquest fòrum, Moliner va reafirmar ahir en l’Alt Mijares “la importància de mantenir els serveis de la Diputació per consolidar la població en els municipis petits de l’interior. És determinant que els pobles puguin seguir mantenint els seus veïns, perquè és garantia única i exclusiva de preservar el paisatge, la cultura, les tradicions, la gastronomia o les festes, la qual cosa suposa un focus de generació de riquesa i ocupació amb l’atracció de turistes”.

El president provincial serà l’encarregat d’inaugurar el congrés mentre que el diputat de l’àrea de Desenvolupament Rural, Domingo Giner, intervindrà en la taula rodona sobre ‘Desenvolupament Local i Orientació del Territori’, al costat d’altres càrrecs institucionals de l’àmbit nacional. Els interessats a participar al congrés poden trobar més informació així com la sol·licitud d’inscripció en www.fevader.org

Més informació: | |