Morella acull una trobada entre Oficines de Turisme de la Comunitat Valenciana per a promocionar el Sexenni

comarquesnord.cat . Morella . Morella, dimarts, 15 de maig de 2012 .
Etiquetes:

Morella ha acollit avui una trobada entre més de vint Oficines de Turisme de la Comunitat Valencina. L’objectiu de la mateixa era donar a conéixer les festes del Sexenni perquè es puguen promocionar a través de la xarxa d’estos punts turístics de la Generalitat Valenciana. Per a això, s’ha projectat un vídeo, s’ha realitzat una visita guiada pels principals monuments de la localitat i s’ha assistit a veure els treballs manuals amb paper que realitzen els veïns i veïnes de Morella en els distints tallers de la localitat. A la trobada també ha acudit el coordinador de les Oficines de Turisme en la província de Castelló, Bernardo Bolumar.

El primer tinent alcalde de l’Ajuntament de Morella, Rhamsés Ripollés, ha sigut l’encarregat de donar la benvinguda a este grup d’experts en matèria turística i agrair-los la visita. L’edil destacava “la importància del treball dels tècnics de turisme, ja que són la primera estació en la què es detenen els visitants a l’acudir a una localitat”. A més, subratllava la rellevància que té “eixe treball humà amb la complementarietat de les noves tecnologies” i ho exemplificava amb la nova aplicació turística per a mòbils que té Morella.

Ripollés també afirmava que en època de crisi, “el turisme de proximitat és fonamental i en la Comunitat Valenciana tenim una gran riquesa paisatgística, cultural, gastronòmica o monumental que entre tots podem potenciar”. A més, ha aprofitat l’ocasió per a invitar als assistents a la trobada a disfrutar del Sexenni que tindrà lloc entre els dies 16 i 27 d’agost de 2012.

El Sexenni és una festa que destaca per la seua singularitat i en la que tot el municipi treballa durant un any per a rebre a la marededéu de Vallivana. Durant nou dies, el municipi roman totalment guarnit amb tapissos de paper arrissat i es conserva l’organització gremial pròpia dels orígens medievals. A més, en cada una de les jornades, els Retaules mostren les danses i figures simbòliques que desfilen amb les indumentàries que es lluïen en el segle XVII.

Més informació: