Morella presenta el I Curs Internacional de Música Medieval i Renaixentista

comarquesnord.cat . Morella . dimecres, 16 de maig de 2012 .
Etiquetes: , ,

La localitat de Morella albergarà el I Curs de Música Medieval i Renaixentista, organitzat per l’Associació Cultural Comes i dirigit per Carles Magraner. Precisament, el també director de Capella de Ministrers, la membre de l’organització, Beatrice Traver, i la regidora de cultura, Maria Rallo, han presentat esta trobada que combinarà l’art amb la dansa, la cultura, la música o la tradició. Un espectacle de música medieval i renaixentista que tindrà lloc entre els dies 21 i 26 de juliol i en la que els interessats es podran inscriure fins a l’ 1 de juny. La cita també servirà com a preludi de les principals festes de Morella, el Sexenni, que estarà present en el curs a través de distintes conferències sobre les seues danses.

La regidora de cultura, Maria Rallo, va agrair a Carles i a Beatrice l’haver haver triat Morella com a lloc per a celebrar el curs. En la compareixença, la regidora afirmava que “Morella és un poble que creiem que es pot adaptar perfectament a les necessitats que busqueu, per la nostra història, el nostre patrimoni, per la nostra cultura…”. A més espera que “pugau transmetre als alumnes tota la força que ens vau mostrar quan ens vau explicar el curs i, que així, que ésta siga la primera trobada de moltes altres”.

Per la seua banda, Carles Magraner assenyalava que “fer un curs de música renaixentista i medieval ací és un luxe i, esperem que en totes les activitats pugam atraure no sols als alumnes interessats, sinó a tot el públic àvid d’aprendre i de fer una activitat que pot enriquir-nos a tots, que és mesclar l’art amb la cultura, l’art amb la tradició, l’art amb la música…”.

El curs es dividirà en els tallers formatius matinals, conferències teòriques a les vesprades i concerts a les nits. A més, hi hauran exposicions sobre instruments medievals i renaixentistes i les seues partitures durant tots els dies en què es desenvolupe. Una setmana en què també es donaran cita a Morella els principals experts en estes matèries, així com professors de cant, dansa, clave, lutheria, viheula d’arc o sanfonya. En els marcs de la Basílica Arxiprestal Santa Maria i les Sales Gòtiques de l’Ajuntament de Morella tindran lloc els concerts de Capella de Ministrers, el Cor de la Generalitat Valenciana, i la interpretació del “Llibre Vermell”, a càrrec de Carles Magraner, Pilar Esteban i Jordi Ricart; el de ‘Música medieval i tradició oral’, per Juan Manuel Rubio (sanfonya, saltiri i oud); ‘Música espanyola i italiana del Renaixement per a orgue’ a càrrec d’Ignasi Jordà; ‘Trovairitz’, amb Brigitte Lesne (veu, arpa i percussió). El curs el tancarà el concert final protagonitzat pels alumnes del curs, en el Convent de Sant Francesc, la temàtica del qual girarà al voltant de la ‘Dansa de la Mort’ de Morella.

El curs està organitzat per l’Associació Cultural Comes i compta amb el recolzament de l’Ajuntament de Morella, la Diputació de Castelló, l’Institut Valencià de la Música, l’Institut Valencià de Conservació i Restauració de Bens Culturals, el Conservatori Superior de Música de Castelló i l’Institut Superior d’Ensenyances Artístiques de la Comunitat Valenciana.

Més informació: | |