Omezyma anima els emprenedors a tirar endavant els seus projectes i recorda que hi ha ajudes


Etiquetes: ,

Fa uns mesos, el Grup d’Acció Local (GAL) Baix Aragó – Matarranya va fer públic que encara hi havien disponible gran part del pressupost del Fons LEADER per a l’ajuda a projectes d’emprenedoria al territori. Temps després, des de l’entitat se segueix animant als emprenedors i empresaris matarranyencs a sol·licitar estes ajudes per fer inversions tant en projectes ja consolidats com en noves iniciatives vinculades al territori.

Segons va explicar Joaquín Lorenzo, gerent del GAL Baix Aragó – Matarranya, “lo programa està obert fins al 2013. De fet, hem realitzat algunes modificacions perquè sigue més flexible i es pugue ajudar als emprenedors en un major percentatge d’ajuda”. En este sentit, des de l’entitat es manté que una de les partides que més s’ha incrementat en les darreres modificacions és aquella que està relacionada amb la creació d’activitats que ajudin a la diversificació cap activitats no agrícoles diferenciades d’explotacions primaries.

Així, “una de les línies que més s’ha incrementat és la destinada a la diversificació. És a dir, que aquells agricultors, ramaders o familiars dels mateixos que vulguen invertir en turisme rural, qualsevol servei o comercialització, tenen a l’abast unes ajudes que hem posat al màxim per a tots los municipis de menys de 500 habitants. Això vol dir el 35 per cent de la inversió total”, va aclarir Lorenzo.

D’esta manera, el gerent del GAL Baix Aragó – Matarranya va voler animar a tots els interessats en les ajudes a sol·licitar informació i a demanar les subvencions pertinents. A més, Lorenzo també va destacar que “ara iniciarem un pla de comunicació per donar a conèixer aquests canvis i també per intentar animar a la gent”. Finalment, Lorenzo va explicar que “tot i que este diners no se inverteixin no es perden. El que es fa es reprogramar-los en altres línies d’ajuda en les que hi ha més demanda, com ara podrie ser el turisme”.

Més informació: |