El Fons Especial primarà els projectes empresarials i l’ocupació


Etiquetes: , ,

El Fons d’Inversions de Terol (FITE) donarà prioritat als projectes empresarials que generin ocupació i prestarà una atenció especial a aquelles iniciatives que posin el seu focus en els sectors turístic i agroalimentari. Així ho va confirmar ahir el conseller d’Economia i Ocupació del Govern aragonès, Francisco Bono, i així ho explica ‘Diario de Teruel’, que va avançar que l’apartat del fons destinat a esta finalitat no serà suficient per atendre la llarga llista de sol·licituds presentades.

“Les peticions són molt nombroses, d’aquí la importància de la selecció dels projectes empresarials que van a disposar d’ajuda”, va indicar Borno. Lo conseller d’Economia va fer aquestes declaracions al final d’una reunió de treball amb representants de les organitzacions empresarials agrupades al voltant de CEOE Terol. Amb los responsables empresarials, va repassar temes relacionats amb les actuacions del seu departament de cara a l’exercici pressupostari de 2012.

El Fons Especial de Terol estarà dotat amb 60 milions d’euros, aportats a parts iguals pel Govern central i el Govern aragonès, i encara que ja figura en els comptes de les dos administracions, està encara pendent de l’aprovació dels pressupostos generals de l’Estat actualment en fase de tramitació parlamentària. Des de la Comarca del Matarranya s’ha demanat, igual que altres anys s’ha donat suport a la mina o a Motorland, que ara es tingue en compte l’agricultura i la ramaderia del territori.

D’esta forma, la Comarca del Matarranya (de manera unànime) ha demanat que part del Fons Especial es destino en l’adaptació de les explotacions ramaderes a la nova normativa de Benestar Animal. En tot cas, va confirmar el conseller d’Economia, la partida econòmica estarà disponible per a este estiu. El següent pas, després de la protocol·lària signatura del conveni entre les dos administracions, serà la selecció dels projectes a finançar per part de la comissió mixta que ha de donar el vistiplau.

Més informació: | |