L’Ajuntament de Morella recolza el manifest de les AODL, davant de les expectatives de retalls

comarquesnord.cat . Morella . dijous, 17 de maig de 2012 .
Etiquetes: , ,

La Junta de Govern de l’Ajuntament de Morella ha recolzat avui el manifest de les Agents d’Ocupació i Desenvolupament Local de la comarca dels Ports pel qual reivindiquen el seu treball i exigixen a la Generalitat Valenciana que no reduïsca les places per a enguany,. L’administració autonòmica encara no ha publicat les bases d’estes ajudes que provenen de fons estatals i que beneficien la creació d’ocupació, especialment en zones rurals. Davant d’esta amenaça i l’anunci del Govern central de reduir en un 50% les polítiques actives, les AODL de la comarca dels Ports es van reunir ahir en Morella per a fer front comú.

El primer tinent d’alcalde del consistori morellà, Rhamsés Ripollés, afirma que “les AODL realitzen un treball de gran importància en els menuts municipis per a combatre la desocupació i posar en funcionament nombroses polítiques actives”. Segons l’edil, “en una situació de crisi com l’actual, reduir les AODL suposaria un obstacle més per a aconseguir crear ocupació”.

Les onze AODL de la comarca dels Ports es van reunir ahir amb els representants municipals de les localitats d’esta zona. L’objectiu era informar de la situació d’incertesa en què es troben i aconseguir suports que subscriguen el manifest.

L’Ajuntament de Morella ha signat avui el compromís de suport a estos professionals i Ripollés afig que “Morella té una taxa de desocupació del 10% front a prop del 30% de mitja de la Comunitat Valenciana, en part, gràcies al gran treball que es realitza des de la Borsa de Treball o l’Agència de Desenvolupament Local”.
A més dels programes d’ocupació de les AODL, tampoc s’han concretat altres polítiques actives, com els Emcorps o PAMER. Cal assenyalar que la Generalitat Valenciana també deu a l’Ajuntament de Morella este tipus de programes de l’exercici 2011.

Més informació: | |