Aragó buscarà fons per subvencionar l’adaptació de les granges al nou Benestar Animal

comarquesnord.cat . Matarranya . divendres, 18 de maig de 2012 .
Etiquetes: ,

El conseller d’Agricultura i Ramaderia del Govern d’Aragó, Modesto Lobón, es va reunir ahir amb la ‘Asociación de Productores de Ganado Porcino de Aragón y el Valle del Ebro’, d’on va eixir la decisió de replantejar la ramaderia i convertir el porcell en sector estratègic de l’Aragó. En este context, Lobón va concretar que “és un sector fonamental per a Aragó, que des de fa una dècada ve caient sistemàticament”.

A la vegada, Lobón se va referir a la Llei de Benestar Animal. “No s’ha fet res amb anterioritat, i ara toca fer tot el que estigui a les nostres mans. A més de demanar permanentment a Europa una moratòria en l’adaptació a aquesta normativa, anem a tractar d’aconseguir la quantitat suficient dels diferents fons del Govern per poder contribuir en la subvenció de crèdits”.

A més, Modesto Lobón va afegir que “la nostra intenció és que hi hagi un punt d’inflexió i replantejar algunes qüestions perquè el porcí recupero la importància estratègica que té”. Lobón va detallar els quatre punts en què se centrarà el sector per recuperar el temps perdut. En primer lloc, es considera un objectiu prioritari “que Aragó tingue tres o quatre grans escorxadors homologats -almenys un per província- perquè es retingue el valor afegit en la comunitat”.

Un altre dels aspectes a prioritzar és la simplificació normativa i burocràtica, en la qual, tal com va assegurar el conseller, ja s’està treballant des de l’INAGA, la reforma ja ha començat. D’altra banda, l’Administració intentarà replantejar el sistema de recollida de cadàvers, a través d’SIRASA, una vegada definida la nova societat després de la fusió amb Sodemasa, “amb la finalitat d’aconseguir més eficàcia que repercuteixi en un menor cost de l’assegurança”.

Més informació: |