L’Ecoparc Mòbil arriba a Morella els divendres

comarquesnord.cat . Morella . divendres, 18 de maig de 2012 .
Etiquetes: ,

Cada divendres, un ecoparc mòbil visitarà la ciutat de Morella. Esta iniciativa proposada pel consorci de residus del Pla zonal 1, presidit per Javier Moliner, continua recorrent els municipis de la comarca. Este ha visitat la capital dels Ports i continuarà fent-ho també a la resta de la comarca.

El primer ecoparc mòbil que va visitar Els Ports ho va fer a Forcall fa unes setmanes. Ara, la resta de veïns ja podran vore pels seus carrers unitats com esta. Es tracta d’un camió amb una caixa que està preparada per a acollir la major part dels residus urbans. Bateries de cotxe, paper i cartró, tubs fluorescents, bombetes de tots tipus (fins i tot les de baix consum), telèfons mòbils usats, carregadors, bateries, piles, oli vegetal o mineral, roba i draps, vidre i envasos lleugers entre d’altres.

En definitiva, estes instal·lacions estan preparades per a la recepció separativa de més de 40 tipologies diferents de residus domiciliaris. L’objectiu dels ecoparcs mòbils és el de facilitar la recollida selectiva de la brossa als veïns que no disposen d’ecoparcs fixes. Al mateix temps, també es premia a aquelles persones que més reciclen mitjançant l’ús d’una targeta que acumula una mena de punts.

A banda de l’ecoparc mòbil, a Morella també entrarà en funcionament en breu l’ecoparc fixe. Unes instal·lacions situades al costat de la depuradora que permeten la recollida selectiva de tot tipus de residus, fins i tot també d’aquell material més gran com els electrodomèstics o els mobles.

Més informació: |