El Dia Internacional dels Museus es poden visitar gratuïtament a Morella

comarquesnord.cat . Morella . 18 de maig de 2012 .
Etiquetes:

Morella se suma avui a la celebració del Dia Internacional dels Museus. Per a això, el municipi mantindrà els museus oberts de forma gratuïta. La regidora de cultura i turisme, Maria Rallo, afirma que “l’objectiu és acostar-se encara més als veïns i veïnes i als visitants, i fer-los partíceps de les reivindicacions d’este dia”.

Este dia va ser declarat pel Consell Internacional de Museus (ICOM) l’any 1977. A Morella, des que l’Ajuntament ha recuperat la gestió del castell i les muralles, també s’ha celebrat tots els anys. L’ICOM anuncia una reivindicació distinta cada any i, en esta ocasió, el lema és “Museus en un Món canviant. Nous reptes i noves inspiracions”. La regidora assenyala que “en esta època és fonamental adaptar el nostre patrimoni històric, cultural i monumental a les noves possibilitats que ens oferix la tecnologia, com per exemple, a través de les aplicacions turístiques per a mòbils o la digitalització de l’arxiu fotogràfic de José Pascual”. Per això, considera que “hem de continuar innovant i buscant fórmules eficients per a potenciar turísticament o posar en valor la nostra cultura, tradició o història”.

Durant la jornada d’avui, es mantindran oberts el museu Temps de dinosaures, les torres de Sant Miquel, les Sales Gòtiques de l’Ajuntament i el Castell. La regidora també considera que “la cultura és part de la identitat de Morella i hem de seguir posant-la en valor i potenciant-la”.

Més informació: