Juanjo Palomo: “La nostra Rogativa és l’expressió de l’ànsia de viure d’un poble”

comarquesnord.cat . Pena-roja . diumenge, 20 de maig de 2012 .
Etiquetes: , , ,

Moltes emocions i d’agermanament els que es van escoltar al llarg de la Rogativa 2012 entre Vallibona i Pena-roja. Les llàgrimes van aparèixer en moltes de les persones que es van retrobar al Pont Xafat de Pena-roja. I en el seu discurs, l’alcalde de Vallibona, Juanjo Palomo, va reconèixer que “la nostra Rogativa és l’expressió de l’ànsia de viure d’un poble que es va resistir a desaparèixer i que continua resistint”. I això “ho va aconseguir gràcies a la generositat d’unes xiques de Pena-roja que portaren saba nova al nostre poble”.

Abans de fer l’intercanvi de vara amb l’alcalde de Pena-roja, Juanjo Palomo també va tindre unes sentides paraules sobre l’esperit de la Rogativa. “D’aquesta generositat va sorgir una germanor, una germanor entre Pena-roja i Vallibona que després de tants i tants d’anys esta tradició està més enfortida que mai”. A més, l’alcalde de Vallibona va dir que “cada set anys venim a renovar-la amb els nostre fills com van fer els nostres pares amb nosaltres”, i va posar en valor els esforços que fan els pobles menuts que es neguen a desaparèixer.

Una vegada celebrada la Rogativa, i minuts abans de marxar cap a Herbers, Palomo va atendre als micròfons de nord · la televisió comarcal i Ràdio Matarranya. L’alcalde de Vallibona va fer un breu balanç de la Rogativa 2012, i va defensar que “ha anat tot molt bé. La Rogativa ha estat molt emotiva. Una part important de la Rogativa és això: l’emotivitat, el compartir, el xarrar, el retrobar-se”. L’alcalde de Vallibona també va destacar que la caminada va ser “massiva”. Es calcula que “des del poble vam eixir unes 1.000 persones i a Coratxà es van incorporar unes 300 o 400 persones més”.

Palomo també va destacar que “les previsions del temps eren roïnes, però per a caminar va fer un dia ideal. Ens preocupava la boira, però es va aixecar i el temps mos va respectar”. Finalment, l’alcalde de Vallibona va destacar que “és una experiència a tots els nivells. Una experiència emotiva i viure-ho des de dins és preciós. Comporta molta feina, però que es fa amb molt de gust. Són dos dies molt intensos i molt emotius, i per a mi com a alcalde és una experiència que et carrega les piles per treballar per aquestos pobles que tenim dificultats”.

Més informació: | | |