El Morella FC podria veure’s abocat a jugar fora del seu poble per l’abandó de les instal·lacions de la Fàbrica Giner

comarquesnord.cat . Morella . dilluns, 21 de maig de 2012 .
Etiquetes: , , ,

La situació d’abandó de les instal·lacions esportives de la Fàbrica de Giner de Morella, sobretot el camp de futbol, té en suspens a l’esport comarcal. Perilla la utilització la propera temporada d’aquest terreny de joc el que suposaria un dur revés per a l’equip de la localitat, el Morella FC, i pel Renomar Els Ports FC, club de futbol base que entrena allí i juga en algunes de les seves categories en la instal·lació. Els dos clubs podrien veure’s obligats a disputar els seus partits en altres camps de la comarca, decisió que ja han executat en la present campanya alguns equips de la pedrera comarcal.

La conselleria d’Hisenda és la propietària del complex i té cedida la gestió a la Fundació Blasco de Alagón. Des de fa unes setmanes, els operaris de la Blasco de Alagón han deixat de treballar en el manteniment de les instal·lacions esportives, situació que afecta principalment al camp d’herba natural de futbol. Des del consistori, es va aprovar en el passat ple ordinari una moció, recolzada des de l’equip de govern i el grup popular, exigint una “solució immediata”. Els dos club afectats han realitzat tasques urgents en el camp i aquests dies resembrarán per no perdre la gespa de cara als propers mesos que seran durs per les altes temperatures de l’estiu.

Les entitats esportives afectades s’uneixen a les queixes de l’ajuntament i han reclamat conjuntament una solució a la conselleria responsable, així com a altres organismes perquè la situació és delicada. Esperen una resposta en breu, perquè no es pot demorar més l’assumpte, sinó podran arribar a prendre una postura de força per reivindicar el poder jugar en aquest camp. El cost de mantenir un terreny de joc d’aquestes característiques és molt elevat i cap dels dos equips pot fer-se càrrec a llarg termini. El consistori s’ha ofert a col·laborar, però no pot fer gens al no ser el titular del complex. La pilota està en la teulada de l’administració autonòmica, la qual porta mesos obviant les peticions de l’ajuntament.

El complex de la Fàbrica de Giner i el seu camp de futbol va ser fa 15 anys un de les destinacions cotitzades entre equips de primer nivell per realitzar les seves pretemporades gràcies al seu hotel, ara totalment abandonat, i la qualitat de les seves instal·lacions esportives. Entre altres va estar el Vila-real CF diversos estius i després del seu primer ascens a primera divisió, el Real Murcia de 2a divisió o l’Onda quan va estar en 2a B l’any 2001. A l’estiu també destaca perquè acull campus futbolístics com el Seal Sport que en 2009 va tenir la presència del recentment campió d’Europa amb el Chelsea, Oriol Romeu.

Més informació: | | |