Morella sol·licita una reunió a la Generalitat Valenciana per a garantir la pràctica d’esport a la Fàbrica Giner

comarquesnord.cat . Morella . dilluns, 21 de maig de 2012 .
Etiquetes: , ,

L’Ajuntament de Morella ha tornat a instar a la Generalitat Valenciana a què garantisca la pràctica d’esport a la Fàbrica Giner. L’administració autonòmica és la propietària del complex, que gestiona la Fundació Blasco de Alagón. L’exigència del consistori arriba després de que esta organització haja abandonat el manteniment de les instal·lacions esportives. A més, l’Ajuntament ha sol·licitat una reunió amb la Direcció General de Patrimoni de la Conselleria d’Hisenda i Administració Pública, per a tractar este assumpte i buscar una solució immediata.

El regidor d’esports, Amadeu Bordàs, afirma que “l’administració que és propietària del complex és la Generalitat, per la qual cosa ha d’actuar en conseqüència i buscar solucions urgents perquè els usuaris no es queden sense poder practicar esport”. En les últimes jornades del campionat de lliga, alguns equips han disputat els seus partits fora de la localitat morellana, per l’estat del camp. A més, han sigut els responsables del Morella CF i del Renomar Els Ports, els que s’han ocupat del treball de manteniment per a poder concloure la temporada. Una vegada arribats a l’època estival, el camp requerirà d’un tractament important, per a garantir la pràctica d’esport a partir del mes d’agost. Per això, afirmava que “el més important és que es trobe una solució i que es garantisca la pràctica d’esport per als clubs de Morella i la comarca dels Ports”.

El complex compta amb un camp de futbol, una pista multi-esportiva, unes instal·lacions per a la pràctica del tennis, la seu de la BTT, el parc multiaventura Saltapins, els edificis de les Escoles Esportives de Muntanya, l’alberg o l’hotel. Cal recordar que la Fàbrica Giner es va construir a principis dels anys 90 i va ser l’Ajuntament de Morella el que es va fer càrrec de la gestió del complex. A mitjans d’eixa dècada, la Generalitat Valenciana va cedir la gestió a la Fundació Blasco de Alagón.

Bordàs assenyala que “la Fàbrica Giner és un espai tan pràctic i utilitzat pels nostres veïns com mal gestionat i desaprofitat”. En este sentit, indicava que l’hotel ja porta sis anys tancats i que es van derruir part de les seues instal·lacions per a albergar dues exposicions temporals, que els edificis de les Escoles Esportives mai s’han utilitzat, que les pistes de tennis i la multi-esportiva presenten problemes en el paviment o que l’alberg no està obert amb normalitat. Per això, subratlla que “el complex de la Fàbrica Giner té una gran potencialitat en el turisme familiar i esportiu, que en l’última dècada no s’ha sabut aprofitar”. Així, concloïa que “a finals dels anys 90 s’albergaven concentracions de clubs professionals, com el Vila-real o el Múrcia i, ara, no es garanteix la pràctica de l’esport ni per als clubs de la ciutat”.

Més informació: | |