Els col·legis més menuts sortegen les retallades

comarquesnord.cat . Forcall . dimarts, 22 de maig de 2012 .
Etiquetes: , ,

Com ja es va confirmar fa uns mesos, Forcall manté la unitat escolar infantil que inicialment la Conselleria d’Educació havia decidit suprimir. En el seu moment, Conselleria va acceptar les al·legacions presentades per l’Ajuntament del municipi, conjuntament amb els de la Todolella, Villores i Palanques, així com l’AMPA i el Consell Escolar. Ara, després del canvi en la Direcció Territorial de la Conselleria d’Educació a Castelló, des de Forcall es temia que la mesura confirmada de no retirar la unitat infantil no arribara a bon port. L’alcalde del municipi s’ha reunit amb la nova direcció territorial per tal de confirmar el manteniment d’esta unitat escolar.

Al mateix temps, l’alcalde de Forcall també ha aprofitat esta reunió per tal de tractar altres qüestions que podrien afectar a l’educació al municipi. Una d’elles fa referència a l’augment de les ràtios plantejat pel Decret al qual dóna suport el Consell. D’aplicar-se, alguns dels col·legis dels nostres pobles haurien de deixar de donar servei. Pel que sembla, Conselleria no aplicarà l’augment de les ràtios als Centres Rurals Agrupats.

En esta reunió amb Conselleria ha tornat a eixir a la llum la problemàtica del menjador del Col·legi. Este continua estant fora de les instal·lacions educatives i això suposa un maldecap, al mateix temps que un perill, per a escolars i professors.

Pel que sembla, els col·legis menuts sortegen les retallades aprovades per la Generalitat Valenciana. En el cas de l’escola de Forcall, es manté la unitat infantil que estava en perill de desaparèixer i també les ràtios, evitant l’augment d’alumnes per classe.

Més informació: | |