La Diputació assumirà tot el servei dels AEDLs a través dels centres CEDES

comarquesnord.cat . La Mata . dimecres, 23 de maig de 2012 .
Etiquetes: ,

El president de la Diputació de Castelló, Javier Moliner, ha anunciat aquest matí a la comarca dels Ports, després de visitar Villores, La Mata, Olocau del Rei i la Todolella, que la institució provincial cedirà la xarxa de centres CEDES perquè els Agents d’Ocupació i Desenvolupament Local puguin prestar servei a tots els ajuntaments.

Es tracta d’una mesura que resol el problema de molts municipis al no poder assumir la seva part del cost d’aquests tècnics, subvencionats per la Generalitat Valenciana. D’aquesta manera, la Diputació de Castelló posa a la disposició de la conselleria de Turisme els cinc centres CEDES, situats a Morella, la Vall d’Alba, Lucena, Sogorb i Albocàsser, perquè els AEDLs puguin prestar servei des d’allí a tota la comarca i, al seu torn, finançarà la part corresponent als ajuntaments, alliberant-los d’una important càrrega econòmica.

“Són temps difícils, en els quals tots desgraciadament no poden tenir de tot, però si que volem que la Diputació pugui jugar aquest paper de pare tutelador de totes les activitats que els diferents municipis estan duent a terme i, per descomptat, no renunciar a cap dels projectes de desenvolupament local que els nostres ajuntaments tenien en marxa fins ara”, ha apuntat Moliner.

Cal recordar que aquests agents cobreixen una labor fonamental per al desenvolupament socioeconòmic dels petits municipis, els quals no es poden permetre contractar aquesta figura que s’encarrega de dinamitzar la localitat i promoure l’ocupació.

D’altra banda, el president provincial, que ha estat acompanyat pels vicepresidents Francisco Martínez i Andrés Martínez així com pel diputat de Desenvolupament Rural, Domingo Giner, s’ha compromès durant la seva visita als Ports, a finançar la reparació del sistema de proveïment d’aigua de la Mata i a aportar mobiliari urbà a Villores, entre altres mesures.

Més informació: |