La setmana sense fum comença aquest dijous

comarquesnord.cat . Morella . dimecres, 23 de maig de 2012 .
Etiquetes:

Des de la Societat Espanyola de Medicina Familiar i Comunitària s’ha organitzat l’edició número 13 de la Setmana Sense Fum, que enguany arriba amb el lema: “Tu ho deixes, tu guanyes”. Una Setmana que té lloc en el marc del Dia Mundial Sense Tabac, que se celebra el 31 de maig. Esta edició és la primera que arriba de forma oficial fins la comarca dels Ports. Els Centres de Salut de Forcall i Morella se sumen a una campanya que tracta d’esborrar el fum del tabac.

Els objectius per a esta edició passen per la sensibilització de la població al voltant de la importància de no exposar als fumadors passius al fum del tabac; per la motivació de cara als professionals sanitaris per tal que porten a terme intervencions sobre els fumadors i la prevenció; o també per la divulgació de la importància de la funció mèdica per aconseguir abandonar el tabac. Una campanya informativa a l’abast de tot aquell que la puga necessitar.

Estes campanyes recorren tota la geografia espanyola per tal d’ajudar als fumadors a deixar de ser-ho. Deixar de fumar no és fàcil, fet pel qual és molt important adquirir una consciència real dels riscs que suposa ser fumador.

Els fumadors passius també es veuen perjudicats per la conducta dels fumadors actius. A pesar d’haver-se aplicat una llei que prohibeix fumar en espais públics tancats, molts són els bars i discoteques que a dia d’avui permeten el fum o fan la vista grossa. Això, lluny de beneficiar als fumadors, els perjudica, doncs a llarg termini deixar el tabac els costarà més esforç.

Difícil sí, però no impossible. Amb bona voluntat i també amb l’ajuda dels professionals sanitaris, fumar-se l’últim cigarret pot estar a l’abast de tothom.

Més informació: