Blanch: “El somriure de Moliner és el del braç executor dels retalls de la Generalitat”

comarquesnord.cat . Morella . dijous, 24 de maig de 2012 .
Etiquetes: , , ,

El regidor de governació de l’Ajuntament de Morella, Ernesto Blanch, ha criticat la visita que va realitzar el president de la Diputació, Javier Moliner, a la comarca dels Ports, en el dia d’ahir. Una trobada que, al seu parer, va servir per a “proposar que es reduïsca a una les onze AEDLs que treballen a la comarca i, fer així de braç executor de la Generalitat”. Per a Blanch, “esta política que Moliner ha defés que és per a estalviar costos als ajuntaments, suposa estalviar costos a la Generalitat i el Govern, incrementar les llistes de la desocupació i perjudicar als municipis”. A més, el regidor planteja al president de la Diputació dos qüestions: com es mantenen les polítiques de lluita contra la desocupació en la comarca si es reduïxen les onze AEDLS a una? i “com es manté l’autonomia municipal si tots els serveis passen a dependre de la voluntat de la Diputació?”.

El president de la Diputació va proposar en la jornada d’ahir que els centres CEDES tinguen un AEDL que done servei a tota la comarca. En este moment, treballen onze que donen cobertura a tots els municipis, que estan sol·licitant reunions a la Conselleria per a calmar la incertesa sobre els retalls que s’han anunciat. Per això, Blanch lamenta que “la visita de Moliner no servira per a defendre el treball de les AEDLs de la comarca, sinó per a crear més incertesa”.
El primer tinent d’alcalde del consistori morellà, Rhamsés Ripollés, afirma que “les AEDL realitzen un treball de gran importància en els xicotets municipis per a combatre la desocupació i posar en funcionament nombroses polítiques actives”. Segons l’edil, “en una situació de crisi com l’actual, reduir les AEDL suposaria un obstacle més per a aconseguir crear ocupació”.

Cal recordar que l’Ajuntament de Morella ha firmat el compromís de suport a estes professionals i Ripollés afig que “Morella té una taxa de desocupació del 10% front al prop del 30% de mitjana de Castelló i la Comunitat Valenciana, en part, gràcies al gran treball que es realitza des de la Borsa de Treball o l’Agència de Desenvolupament Local”.

En estos moments, la Generalitat Valenciana encara no ha publicat les bases d’estes ajudes que provenen de fons estatals i que beneficien la creació d’ocupació, especialment en zones rurals. Davant d’esta amenaça i l’anunci del Govern central de reduir en un 50% les polítiques actives, les AEDL de la comarca dels Ports continuen buscant solucions a la seua situació.

Més informació: | | |