El Matarranya rebrà enguany 187.000 euros en PDR

comarquesnord.cat . Matarranya . dijous, 24 de maig de 2012 .
Etiquetes:

El Matarranya invertirà enguany un total de 187.000 euros en els projectes que estan emmarcats en el Pla de Desenvolupament Rural Sostenible (PDR). Finalment, i després d’unes setmanes d’incertesa en les que el conseller de Política Territorial del Govern d’Aragó, Antonio Suárez, assegurés que el govern autonòmic aportaria la proporció corresponent al pla, ja s’han conegut les partides que s’invertiran en aquest exercici. El Matarranya comptarà amb una partida total de 187.000 euros, dels quals 37.000 són el romanent del passat exercici.

Segons va confirmar el president de la Comarca del Matarranya, Francisco Esteve, dels 187.000 euros que contempla el PDR en aquest exercici, 70.000 euros es destinaran al projecte de Marca de Qualitat, i els 117.000 euros restants a l’Estació Rural d’Interior de Queretes. A la vegada, el Consell Comarcal ha demanat unes ajudes addicionals en matèria energètica fixades en la plataforma logística de l’antiga estació de tren. Aquestes permetrien, entre altres coses, tindre acabada la instal·lació de calefacció o adquirir la caldera de biomassa per a l’entorn.

Esteve es va mostrar satisfet per l’aportació que farà el Govern d’Aragó en matèria de PDR, ja que ‘a priori’ s’esperava una inversió menor al Matarranya. Encara així, va reconèixer que “no és suficient” per donar-li una empenta important al projecte, ja que la Comarca tenia previst invertir uns 300.000 euros en PDR i li hagués agradat posar algun servei en marxa quan més aviat millor. A la vegada, Esteve va concretar que “hi ha el perill de que es perguen aquelles inversions que no s’executon” enguany. Per tant, caldrà agilitzar-ho tot.

Pel que fa a l’entrada en funcionament de l’Estació Rural d’Interior, Esteve va destacar que és difícil fer una previció. “Al 2013 voldríem donar una empenta definitiva que sigue molt important”, i si tot va pel bon camí “al 2014 podria estar tot en marxa”, va apuntar el president de la Comarca del Matarranya. Encara així, Esteve va puntualitzar que “ojalà la convocatòria del pròxim any no ixque tan tard”. El més idoni seria que eixís a finals d’enguany, ja que d’aquesta forma els tràmits són més àgils i també “pots encarar millor les inversions”.

Més informació: