El Sexenni de Morella s’acosta a la internacionalitat amb la declaració de Festa d’Interés Turístic Nacional

comarquesnord.cat . Morella . dijous, 24 de maig de 2012 .
Etiquetes:

L’Ajuntament de Morella ha rebut la notificació de Turespaña per la que concedirà la declaració de Festa d’Interés Turístic Nacional al Sexenni. Un pas important i necessari per a poder aconseguir la internacionalitat. Des del consistori morellà es valora de forma positiva la notícia, ja que si s’obtinguera esta declaració es potenciaria la promoció de la ciutat en l’estranger.

La regidora de turisme, Maria Rallo, afirma que “la declaració de Festa d’Interés Turístic Nacional és important, però considerem que la singularitat del Sexenni ha de traspassar fronteres i així aconseguiríem reforçar la nostra promoció internacional”. A més, considera que “la declaració serviria per a promocionar el nostre destí turístic i consolidar el Sexenni com una referència encara major”.

Morella ha hagut de començar la tramitació des de zero, ja que es va perdre la declaració nacional al no convalidar-la en els anys 80, quan es van traspassar competències a les autonomies. La regidora explica que “el pròxim pas que s’ha de seguir serà reenviar tota la documentació a Turespaña, incorporant nous impactes mediàtics en premsa internacional per a potenciar la nostra candidatura i poder obtindre així la declaració de Festa d’Interés Turístic Internacional”.

Els empresaris turístics també van conéixer dimecres les novetats quant a l’organització del Sexenni i la recent declaració, en la reunió del Patronat Municipal de Turisme. Així, en esta trobada es va acabar de perfilar el Pla de Comunicació de la festa que se celebrarà entre el 16 i el 27 d’agost. D’éste, destaca que durant el mes de juny es realitzaran distintes presentacions de la festa en ciutats pròximes a Morella. També s’ha avançat en les qüestions promocionals de la festa, com la pàgina web sexenni.net, els fullets turístics, material audiovisual, punts de llibre, l’ambientació de la ciutat o un pla de promoció en les xarxes socials.

Més informació: