La Reina s’interessa per la restauració del Sant Pere de Catí

comarquesnord.cat . Valladolid . divendres, 25 de maig de 2012 .
Etiquetes: , , ,

Del 24 al 27 de maig es celebra a Valladolid la 8ena edició de la Bienal de la Restauració i la Gestió del Patrimoni, on enguany es troba la rèplica de la figureta de Sant Pere de Catí, que protagonitza cada any la rogativa que uneix aquesta localitat de l’Alt Maestrat amb l’ermita que el sant té dedicada al terme de Castellfort.

Tal i com apunta el diputat catinenc Pablo Roig,“la Reina Donya Sofia, ha visitat el stand del IVC+R en l’exposició de AR&PA 2012 a Valladolid, la rèplica de Sant Pere de Catí ha encuriosit de la Reina que s’ha interessat sobre el romiatge i la forma curiosa en la qual el sant va agafat al mul durant la rogativa”. Carmen Pérez directora gerent de l’Institut Valencià de Restauració i Conservació (IVC+R) li ha explicat a Sa Majestat les curiositats de la figura i la seua restauració.

Des de l’institut de restauració s’ha declarat que “novament, la presència del IVC+R en la Fira Internacional de Patrimoni aposta per donar a conèixer el patrimoni cultural de la Comunitat Valenciana, la seva investigació, conservació i restauració”.

Aquesta edició de la bienal dedicada a la restauració estava presidida pel lema “Innovació en el patrimoni”.

Més informació: | | |