Mor un home en un accident escalant les roques del Masmut de Pena-roja

comarquesnord.cat . Pena-roja . dissabte, 26 de maig de 2012 .
Etiquetes:

Un home, de 66 anys, i de nacionalitat austríaca, va morir el passat dissabte 26 de maig després de patir un accident mentre escalava a les Roques de Masmut de Pena-roja. L’escalador va patir una caiguda quan practicava l’esport amb la seua dona. Segons les informacions facilitades, sobre les 13.45 hores de la tarde es va procedir a fer el rescat de l’accidentat, que es trobava encara amb vida, encara que amb lesions de pronòstic greu.

El ferit va estar rescatat per un helicòpter de la Guàrdia Civil d’Osca, i va ser evacuat al punt on esperava l’helicòpter medicalitzat del 112 SOS Aragó. Estava inconscient i amb traumatisme cranial. L’escalador va morir mentre era traslladat per l’helicòpter a un centre sanitari. En les tasques de rescat hi van participar l’helicòpter personal del EREIM de Mora de Rubielos, així com també les patrulles de seguretat ciutadana dels Llocs de Vall-de-roures i Mont-roig.

Les Roques del Masmut són unes verticals de gairebé 100 metres on és habitual la pràctica de l’escalada i estan molt freqüentades per esportistes d’aquesta modalitat. A més, l’índex de siniestralitat que s’ha viscut en aquest entorn paisatgístic ha estat, si més no, anecdònic. L’última intervenció dels equips de rescat va ser ara fa quatre anys, quan es va intervindre un home que havia patit una fallida cardíaca. Posteriorment, la persona afectada també va morir.

Més informació: