Calaceit viu unes entretingudes Festes de Santa Anna i molta devoció per la Santa Espina

comarquesnord.cat . Calaceit . diumenge, 27 de maig de 2012 .
Etiquetes: ,

Calaceit va viure en l’últim cap de setmana de maig les Festes de Primavera, unes festes en les que hi va haver activitats per a tots los públics i moments per a l’entreteniment i també la devoció. Com marca el calendari festiu, les Festes de Primavera es van tancar amb la devoció per la Santa Espina. Centenars de veïns del poble es van congregar a les portes de l’església el dilluns a les sis de la tarde, per seguir-la després en processó pels carrers del casc històric. Un recorregut que van encapçalar els xiquets que enguany han fet la Primera Comunió, llançant pètals de rosa.

La processó va arribar a l’església de Calaceit amb la Santa Espina, que va anar seguida de les autoritats municipals i acompanyada de la música de la Lira Alcañizana al llarg de tot l’itinerari, posant així punt i final a unes rodones Festes de Primavera. Abans de tancar el programa d’actes, però, els veïns del municipi van tindre l’oportunitat d’escoltar en directe a la Rondalla del poble, que va actuar a la Plaça Espanya, davant mateix de la Casa Consistorial. Calaceit deixava darrere, per tant, quatre dies de festa on hi ha hagut temps per a tot.

I és que les Festes de Primavera van començar la mateixa matinada de dissabte, amb la tradicional festa a l’ermita de Santa Anna que organitzen els quintos. Precisament, esta és una de les moltes activitats que organitzen els Quintos 2012, i que consisteix en una discoteca mòbil a la mateixa ermita de Calaceit. La festa es va allargar fins a altes hores de la matinada, i molts dels jóvens inclús van empalmar amb les activitats previstes al matí en la mateixa ermita. Hi va haver, entre altres, jocs tradicionals, com la pujada del maio o estirar la corda.

De cara al dissabte, la nit va estar amenitzada amb Festa Discotequera al pavelló del municipi, i que va reunir no només els jóvens de Calaceit, sinó molts altres vinguts des d’altres punts del Matarranya i inclús de les comarques veïnes. Activitats per a veïns de totes les edats durant tot el cap de setmana en aquestes Festes de Primavera, i en les que no va faltar la devoció per la Santa Espina i també per Sant Isidre. De fet, el diumenge es va celebrar Sant Isidre, patró dels agricultors. En definitiva, molta festa sumades a una gran participació per part dels veïns de Calaceit residents a fora, ja que el dilluns era la Segona Pasqua a Barcelona i Sant Magí a Tarragona.

. Fotogaleria . Les Festes de Primavera de Calaceit

Més informació: |