El festival de teatre Capsigrany presentarà deu espectacles en quatre dies

comarquesnord.cat . Vilafranca . dilluns, 28 de maig de 2012 .
Etiquetes: , ,

La tretzena edició festival de teatre Capsigrany de Vilafranca, s’ha presentat en societat. L’artista Nandet il·lustra un cartell que anuncia 10 representacions i actuacions entre el 7 i el 10 de juny a Vilafranca. El Capsigrany activa el teatre en tots els sectors de la societat de Vilafranca. Aconsegueix que els alumnes de l’IES es pugen a l’escenari com un professional més, permet que Vilafranca compte amb artistes de la talla de Pep Bou o la companyia Markeliñe. Així mateix el festival té la capacitat d’oferir un espai escènic als veïns dels Ports, el Maestrat i el Maestrat de Terol que, d’una altra manera, haurien d’anar molt lluny per veure teatre de qualitat.
Els organitzadors del Capsigrany han recorregut tot el país buscant companyies “que puguen agradar al públic i que puguin adaptar al nostre pressupost. Després de 13 anys ja saben que som un festival menut, però seriós i amb la pretensió de tractar d’acostar el millor fins a Vilafranca “.

Amb aquest propòsit s’iniciarà la programació el dijous 7 de juny amb l’actuació dels alumnes de l’IES de Vilafranca, que han constituït el grup teatral Matilde Escuder. “Odisseu” serà la seva proposta. La inauguració oficial del Capsigrany tindrà lloc el divendres 8 de juny a les 22.30h amb la representació d’Eufòria, a càrrec de l’Horta Teatre. Abans, els membres de l’associació cultural que organitza la mostra, presentaran un Capsigrany amb aportacions arribades de tot Europa.

El gruix de l’activitat arribarà el dissabte dia 9 de juny. A les 12h del matí, a la Casa de la Cultura, arribarà Perifèria Teatre amb “Guyi-Guyi”. Per la vesprada, a la Plaça d’En Blasc Xarop Teatre presentarà “Pirata Barba”. Una de les novetats d’aquest any és la presència de Esmuvi Batucada que acompanyarà el públic en el trànsit entre escenaris. “La poètica de les bambolles de sabó” de Pep Bou és un dels espectacles que ha despertat més interès entre els aficionats. L’actuació tindrà lloc a la Casa de la Cultura a les 19.30h. Més tard, a les 22.30h, al poliesportiu municipal Markeliñe presentarà “Anomalia Magnètica”. La batucada de Esmuvi continuarà fins al Parador de Festes. El diumenge dia 10 torna Markeliñe amb “L’Illa Desconeguda”. Per als que prefereixin el teatre al futbol de seleccions Alaigua Teatre, amb “Asucar” oferirà espectacle garantit en la Plaça d’En Blasc a partir de les 18h.

. Bons, Vilafranca Solidària i exposició de La Xalera

Per 15 euros es podrà assistir a tots els espectacles del Capsigrany. Suposa un 25% de descompte respecte a les entrades individuals. D’altra banda el festival col · labora activament amb Vilafranca Solidària, que està recaptant fons per pal · liar la fam a l’Àfrica. Del preu de les entrades es destinarà un euro a la solidaritat. De la mateixa manera els alumnes de l’IES de Vilafranca demanaran la col · laboració d’un euro per a la lluita contra la fam.El Capsigrany mostrarà, a més, els orígens del grup d’animació i teatre La Xalera, un col · lectiu que va néixer fa dues dècades mogut per la passió teatral. Una mostra amb fotografies, gegants i vestuari de la Xalera omplirà la Casa de la Cultura.

Més informació: | |